Експресна антистрес терапия с аромати

Трябва да подушите някоя от тези миризми, за да се почувствате добре на мига

Експресна антистрес терапия с аромати

Работа, домашни задължения, работа, домашни задължения - този порочен кръг сякаш няма край. По някое време, бързайки от едното място към другото и обратно, забравяме за себе си и за своя емоционален свят. А за да живеем в хармония и да бъдем спокойни, е необходимо да полагаме усилия за това.

След напрегнат ден в работа и проблеми у дома, стресът достига нива, които започват да ни влияят твърде зле. В случай че често вечер се чувствате преуморени и изнервени, има един трик, който може да ви помогне да се справите с негативните емоции. Тайната е в обонянието!

Алън Хирш е основател на фондация, която изследва връзката между вкусовете и ароматите от една страна и лечебното им въздействие върху човешкия организъм от друга. Той твърди, че определени миризми могат да доведат до химична реакция в мозъка, която да му помогне да релаксира и да се освободи от стреса.

Спомнете си за неговата философия, когато сте ядосани или преуморени. Само в рамките на няколко минути можете да се почувствате осезаемо по-добре, стига да подушите някое от изброените по-долу благоухания.

Лавандула

Бебешка пудра

Експресна антистрес терапия с аромати


Ванилия

Сладкиш

Експресна антистрес терапия с аромати


Краставица

Лайка

Експресна антистрес терапия с аромати

Слънцезащитен лосион

И, разбира се, не забравяйте, че най-добрата антистрес терапия се провежда в прегръдките на любимия човек. Освен ако самият той не е причината за вашето раздразнение, неговият аромат създава усещане за спокойствие и сигурност, което няма как да повлияе благоприятно на емоционалното ви състояние.

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay