Знаете ли, че стресът влияе зле на кожата ви?

Ето как да се справим с този проблем

Знаете ли, че стресът влияе зле на кожата ви?

За съжаление стресът е неотлъчно до нас всеки ден и е много трудно да се освободим от него. Освен, че влияе на здравето, настроението и психиката ни, той съсипва и перфектния вид на кожата ни.

И тичайки от работата вкъщи, бързайки да угодим на всички и всичко, не осъзнаваме как стресът си прави лоши шеги с нашата външност. Кой би искал преждевременно стареене на кожата или пък досади пъпки, които са по-зловещи и от онези по време на тийнейджърските години?

За щастие съществуват методи, чрез които да преодолеем неблагоприятния ефект на стреса върху кожите ни. Ето какви са те:

Поемете си въздух

Просто дишайте и не забравяйте да ставате от бюрото си по няколко пъти на ден. Вдишвайте и издишвайте дълбоко. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да заспите по-лесно вечерта. Експертите съветват да използвате топка анти-стрес или дори fidget spinner.

Посещавайте салон за масажи

Знаете ли, че стресът влияе зле на кожата ви?

Масажът, направен от специалист ще помогне да се отървете от физическите болки и излишния стрес. Това трябва да се случва поне веднъж в месеца, а масажът трябва да е с продължителност от един до два часа. Пробвайте и масаж на лицето, който е невероятно релаксиращ и ще намали подпухналостта.

Леко раздвижване

Тук не говорим за танци или упражнения. Необходимо е леко раздвижване макар и от място. Пуснете си музика и започнете леко да се клатушкате на стола или помествайте ритмично ръцете си. Това ще помогне да се преборите със стреса, безпокойството и дори депресивните състояния.

Изпотете се

Тренировките карат сърцето ви да бие силно и тялото ви да се поти, което помага за почистване на тялото на токсините. Леките упражнения ще ви накарат да се почувствате релаксиращо и ще изпратят ума ви в по-спокойно състояние.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay