Как да се храним, за да не се разболяваме тази зима

Заздравете имунната си система

Как да се храним, за да не се разболяваме тази зима

Зимата е сезонът на настинките, простудите, зачервените гърла, подсмърчащите носове и кашлицата. Вируси върлуват навсякъде и няма друго време от годината, в което да е толкова лесно да се разболееш. За да сте по-устойчиви, трябва да имате здрава имунна система, а това може да стане като се храните здравословно и правилно. Ето какво и как трябва да ядете, за да останете здрави през зимата.

Не пропускайте нито едно ядене

Организмът Ви има нужда от достатъчно храна, за да има енергия и да се справи с ниските температури навън. Диетите през този сезон са противопоказни, защото по този начин се обричате на постоянно боледуване.

Приемайте много витамин C

Той се съдържа в големи количества в плодовете и зеленчуците, така че ги включете в менюто си. Също така те съдържат антиоксиданти, които противодействат остаряването на клетките.

Осигурявайте всичко необходимо на организма си

Трябва да ядете от всичко по толкова по колкото Ви се яде, за да може на организма Ви да не му липсва нищо. Например, липсата на желязо или магнезий води до умора. За да си набавите желязо, яжте повече червено месо, морски дарове, риба, зеленчуци и сушени плодове. За да си набавите магнезий, хапвайте черен шоколад, маслодайни култури и зеленчуци.

Хидратирайте организма си

Студът изсушава и дехидратира, затова не трябва да забравяме за хидратацията. Затова пийте много вода и чайове.

Ограничете лошите мазнини

Те се съдържат в прекалено мазните меса, като агнешко и свинско. Също така ги има в големи количества в маслото, сладките и други. Добрите мазнини се съдържат в маслодайните култури, семена (чия, тиквени семки и други), някои растителни масла (зехтин, слънчогледово олио).

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay