Малка промяна във вечерята, с която ще свалите последните няколко килограма, с които се борите

Малка промяна във вечерята, с която ще свалите последните няколко килограма, с които се борите

Винаги съм се опитвала да консумирам балансирана храна и да бъда физически активна. Тичам, правя упражнения и вървя пеша винаги, когато е възможно. Опитвам се да не преяждам, да спя достатъчно и винаги нося бутилка с вода в себе си. Имайки предвид тези навици, повечето хора си мислят, че ми е лесно да остана във форма, но истината е, че е имало периоди, в които дрехите са ме стягали и е трябвало да сваля няколко килограма. Тъй като вече живеех здравословно, свалянето на няколко килограма изглеждаше доста трудно.

Едва когато реших да започна да вечерям с един час по-рано, наистина видях разлика. 

През 2016 г. съпругът ми беше в чужбина за продължителен период от време по работа, и тъй като все още нямахме деца, трябваше да се храня сама. Тогава реших да вечерям в 18.00 часа. Постепенно цялото семейство започна да вечеря по-рано и обикновено до 19.00 сме приключили с вечерята. Постепенно изместих вечерята още по-рано- към 17.00-18.00. Знаех, че трябва да бъда последователна, за да забележа резултати. Реших да живея по този начин 60 дни, преди да се кача на кантара. 

Първата седмица беше предизвикателна, тъй като трябваше да мисля за храна веднага щом свърша работа. Започнах да приготвям 80% от храната предварително, за да ми бъде по-лесно да приготвям вечерята бързо. След като вечерях в 18.00, обикновено огладнявах към 20.00, но успях да се справя с това с голяма чаша чай.

Резултатите от по-ранните вечери бяха по-добри от очакваното. В рамките на няколко дни дрехите започнаха да ми стават. Спях по-добре и имах повече енергия. След първата седмица, гладът след вечеря изчезна. Уикендите бяха по-трудни, тъй като излизах с приятели и като цяло заспивах по-късно, но се справих и с това. Не само че свалих 6 килограма, но и бях в най-добрата си форма с доста по-малко усилия. 

От този 60-дневен експеримент разбрах, че е наистина важно да вечеряте по-рано, независимо дали искате да свалите 5 или 30 килограма. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay