Сънища за изневяра: Защо се случват и какво да правя

Сънища за изневяра: Защо се случват и какво да правя
pixabay

Имали ли сте сън , в който сте изневерили на партньора си с някой друг? Може да е било с непознат, знаменитост, някой, с когото сте близки, или дори бивш партньор. Ако е така, не сте сами. Сънуването на измяна всъщност е доста често срещано.

Дори ако връзката ви с настоящия ви партньор е стабилна и мисълта за изневяра никога не е минавала през ума ви, да сънувате, че му изневерявате, може да ви накара да се почувствате доста разтърсени. Може да се почувствате объркани, обезпокоени или дори виновни.

Тази статия изследва какво могат да означават сънищата за изневяра, някои стъпки, които можете да предприемете, за да проучите значението на съня си и дали трябва или не да го обсъдите с настоящия си партньор.

Сънища за изневяра: Защо се случват и какво да правяPexels

Разбиране на сънуването

Всеки сънува - независимо дали помни сънищата си. Обикновено прекарваме около два часа в сънища всяка нощ по време на периодите на бързо движение на очите. Сънищата могат да изглеждат изключително реалистични, защото могат да включват усещания като допир, вкус, мирис, звук и емоции.

Въпреки че има много различни теории за това защо сънуваме, точните причини за това явление все още не са известни. Смята се обаче, че сънуването ни помага да обработваме емоциите си, да консолидираме спомените си и да развиваме по-добри лични прозрения. 

Обичайно е събития и хора от ежедневния ни живот да присъстват в сънищата ни. Стресови или травматични ситуации, които причиняват безпокойство или заплашват чувството ни за благополучие, могат да ни накарат да имаме лоши сънища.

Значения на сънища за изневяра

Сънищата рядко са за това, което изглеждат на повърхността, или дори за хората, които сте срещнали в съня си. Сънищата са улики от нашия подсъзнателен ум към нашия съзнателен ум; те обаче са по-полезни като метафори, отколкото като индикатори за желание.

Всъщност д-р Гундъл (клиничен психолог от Ню Йорк) обяснява, че сънуването на изневяра не означава непременно, че:

  • Вие сте нещастни в настоящата си връзка

  • Искате да изневерите на настоящия си партньор

  • Имате желание да бъдете с човека, когото сте сънували

Според д-р Гундъл сънищата за изневяра всъщност могат да бъдат свързани с много неща, включително:

  • Тайна в живота ви, семейството, работното място или приятелския кръг 

  • Истина, която избягвате или се опитвате да скриете от себе си

  • Факт, който трябва да бъде разкрит 

  • Желание за нещо, което липсва в живота ви, като интимност или приключение

"Когато анализираме сънищата по време на терапевтични сесии, конкретните детайли на съня са по-малко важни от това как са накарали човека да се почувства и къде отвеждат нашите дискусии”, казва д-р Гундъл.

Например, ако сте сънували, че сте изневерили на партньора си, сте били хванати в престъплението и сте успели да разрешите ситуацията с тях, може да е полезно да проверите как се чувствате по въпроса. Ако сте почувствали облекчение, това може да означава, че се чувствате виновни за нещо и искате да изчистите съвестта си, като разрешите ситуацията. Ситуацията може да не е непременно нещо общо с вашия партньор.

От друга страна, ако сте сънували, че сте изневерили с някого, защото сте били привлечени от определено негово качество, това може да означава, че желаете вие, вашият партньор или някой в ​​​​живота ви също да имате това качество.

Сънища за изневяра: Защо се случват и какво да правя

Какво да правите, ако сънувате изневяра

Това са някои стъпки, които можете да предприемете, ако сънувате измама.

Поддържайте дневник на сънищата

Може да е полезно да държите дневник до леглото си и да записвате сънищата си веднага щом се събудите, тъй като сънищата ви може да избледнеят с времето. Трябва да се опитате да запишете всички подробности, които можете да си спомните за сънищата си, включително героите, събитията, усещанията и чувствата, които сте изпитали.

Поддържането на дневник на сънищата не само помага при припомнянето, но също така може да ви помогне да проследите моделите в сънищата си и да идентифицирате повтарящи се елементи, теми и чувства. Освен това може да ви даде възможност да размишлявате върху сънищата си в будно състояние, така че да можете да изследвате какво чувствате към тях.

Решете дали да кажете на партньора си

Ако сте във връзка, може да се чудите дали трябва или не да кажете на партньора си за мечтата си. 

Може да се чувствате виновни, дори ако мисълта за изневяра всъщност не е минала през ума ви. Може да се тревожите за реакцията на партньора си, тъй като той може да приеме, че си фантазирате за някой друг или че мислите да му изневерите, и да ви се разстрои или ядоса.

Вземете решение въз основа на естеството на вашата връзка, тъй като някои партньори може да се почувстват застрашени от тези сънища. За вас е по-важно да проучите какво означава сънят за вас, отколкото да го разкриете на партньора си.

Може да бъде още по-трудно, ако човекът е някой, когото познавате, защото не само може да промени динамиката между вас и тях, но също така може да повлияе на връзката на вашия партньор с тях. Вашият партньор може да се почувства застрашен или да стане враждебен. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay