Сьомгата е най-полезната за консумация сред различните видове риба именно заради високото си съдържание на Omega-3. Тя е и рибата с най-ниско съдържания на живак, което я прави предпочитан избор и сред родителите на малки деца.
Днес сме подготвили за вас една апетитна рецепта със сьомга, от която се носят божествени аромати на сметана и билки.
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
6 бр. филета от сьомга, подсушени с хартия
Сол
Прясно смлян черен пипер
3 с. л. масло
3 скилидки чесън
Разполовени чери домати
300 г бейби спанак
250 мл готварска сметана
2-3 с. л. настърган пармезан
Нарязани билки (босилек и магданоз)
Резенчета лимон, за сервиране (по избор)
Начин на приготвяне:
В голям тиган на средна степен загрейте мазнината. Подправете сьомгата със сол и черен пипер. Когато олиото се загрее, поставете рибата с кожата нагоре и запечете до дълбоко златисто или за около 6 минути. Обърнете и гответе още 2 минути. Прехвърлете в чиния.
Намалете котлона и добавете масло. Когато се разтопи, добавете чесъна и запържете за около минута. Добавете чери доматите и подправете със сол и черен пипер. След като доматите започнат да се пукат добавете спанака и го задушете докато омекне.
Добавете сметаната, пармезана и билките и оставете сместа да покъкри. Намалете котлона до слаба степен и оставете да къкри, докато сосът леко намалее или за около 3 минути.
Върнете сьомгата обратно в тигана и я намажете със соса. Оставете да къкри, докато сьомгата се свари за още около 3 минути.
Гарнирайте с още билки и изстискайте лимон отгоре преди сервиране.
Не знаем за вас, но ние вече огладняхме!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |