Тази диета връща хляба обратно на трапезата ни, но трябва да го консумираме разумно

Тази диета връща хляба обратно на трапезата ни, но трябва да го консумираме разумно

Има толкова много положителни аспекти на Средиземноморската диета. Освен че има дълъг списък с храни, които можем да хапваме, можем да се насладим на чаша вино с приятели. Но няма нищо по-удовлетворяващо от факта, че средиземноморската диета не ограничава особено много въглехидратите,включително и хляба. 

Но въпреки това трябва да бъдете разумни. Винаги избирайте пълнозърнести храни пред такива с рафинирани зърна. Целите зърна предполагат, че цялото зърно е все още непокътнато. Рафинираните зърна, от друга страна, са лишени от ключови хранителни вещества чрез процес, наречен смилане.

Тази диета връща хляба обратно на трапезата ни, но трябва да го консумираме разумно

Това разграничение е важно, защото "пълнозърнестите храни имат фибри, което забавят храносмилането, за да поддържат стабилно ниво на кръвната захар. Те също така осигуряват важни витамини и минерали като витамини от група В, магнезий, цинк и мед. 

Тези ключови хранителни вещества могат да играят голяма роля в намаляването на риска от сърдечни заболявания, диабет тип 2 и някои видове рак, като всички те се считат за предимства на средиземноморската диета - една от причините, поради които тя е класирана като най-добрата диета, както за загуба на тегло, така и за общото здраве.

Както разбрахте, всички видове хляб са различни. Така че следващия път, когато пазарувате, се вглеждайте повече в етикетите. Когато избирате хляб, търсете 100% пълнозърнест хляб. Можете да не се ограничавате само до хляба, можете да консумирате и други пълнозърнести храни. Тези пълнозърнести храни могат да включват пшеница, овес, лен, елда или ръж. Можете също да се отбиете до пекарната за пресен хляб с квас или сами да си изпечете.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay