Талиатели със скариди и сушени манатарки

Талиатели със скариди и сушени манатарки

Италианската паста е нещо, без което не можем да живеем. Обожаваме почти всичко нейни вариации, но рецептата която винаги ще има специално място в сърцата ни е тази със скариди и манатарки. Направата е изключително лесна, но вкусът сякаш ни пренася в луксозен ресторант.

Ето как да приготвите този шедьовър у дома!

Необходими продукти:

250 г талиатели

200-300 г скариди (сурови или бланширани)

150 г сушени манатарки

3 скилидки чесън

Няколко супени лъжици зехтин (ние използваме зехтин с обозначение olive oil, който е подходящ за подлагане на термична обработка)

Бяло вино

Пресен босилек

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е да накиснете сушените манатарки във вода за около 30 минути, за да набъбнат. През това време можете да почистите скаридите. След като гъбите са готови ги отцедете от водата и ги нарежете на едри парчета.

Загрейте водата, в която ще варите пастата. Тук трябва да се действа бързо, защото скаридите стават за отрицателно време, а част от водата от пастата ще ви трябва, за да завършите соса. 

Сложете зехтина в тиган и добавете бялото вино. След като започне да ври идва ред на манатарките. Запържете ги, за няколко минути и след това добавете почистените предварително скариди. След като скаридите са полуготови, сложете ситно нарязания чесън и подправките. Добавете половин черпак от водата, в която сте варили пастата и разбъркайте добре. Ще познаете, че скаридите са готови при напълното придобиване на оранжев цвят. Имайте предвид, че не трябва да ги чакате да се свият много, защото по този начин ще ги пресготвите и ще станат на каша. (Ако скаридите са бланширани ги поставете в тигана към края на готвенето).

Отцедете талиателите, докато не са се сварили до пълна готовност, добавете плънката към тях и отново разбъркайте. Поръсете с наситнен пресен босилек. По желание можете да добавите и настърган пармезан, но ние лично предпочитаме да го пропуснем.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay