Тандури сьомга

Тандури сьомга

Пиле Тандури е класика, но напоследък все повече хора се опитват да ядат по-малко месо, затова можем просто да заменим месото с риба. Ето как да приготвите Тандури сьомга.

Необходими продукти:

За бързо маринования лук:

1 1/4 ч. оцет

1/2 ч. вода

3 ч. л. захар

1 ч. л. сол

1 голяма глава лук, нарязан

За сьомгата:

1 голяма скилидка чесън

2 с. л. смлян джинджифил

1 1/2 ч. л. сладък червен пипер

1 с. л. кориандър

1/2 ч. л. куркума

1/4 ч.л. лют червен пипер

1 1/4 ч. кисело мляко

сол

черен пипер

1 лимон, нарязан+ още за сервиране

1 филе сьомга

магданоз, за сервиране

Начин на приготвяне:

Направете маринования лук: Разбъркайте оцета, водата, захарта и солта в топлоустойчива купа. Сложете в микровълновата, докато се разтопят захарта и солта. Сложете лука в тази смес и оставете да престои.

Загрейте фурната на 200 градуса. В средна купа разбъркайте чесъна, джинджифила, червения пипер, кориандъра, куркумата и киселото мляко. Подправете със сол и черен пипер.

Наредете нарязания лимон в тава. Отгоре сложете филето от сьомга и подправете със сол и черен пипер. Размажете отгоре сместа.

Печете около 30 минути.

Сервирайте с резени лимон и поръсете с магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay