Лесна класическа лазаня

Лесна класическа лазаня

Веднъж опитали тази лесна класическа рецепта за лазаня – няма да пожелаете да опитате друга!

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

Пушен бекон

1 лук, ситно нарязан

Стрък целина, ситно нарязан

Морков, настърган

2 глави чесън, ситно нарязани

500 гр. телешка кайма

1 с.л. доматено пюре

Консерва нарязани домати

1 с.л. мед

Пакет кори за лазаня

400 мл. заквасена сметана

125 гр. моцарела

50 гр. настърган пармезан

Шепа листа босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Нарежете бекона на малки парченца. Добавете бекона и го запържете за няколко секунди, докато стане златист. Добавете лука, целината и моркова и гответе на умерен огън около 5 минути, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат.

Добавете чесъна и гответе още минута, след това добавете каймата. Гответе за около 6 минути, докато каймата се сготви. Добавете доматеното пюре, оставете сместа да къкри за още минута. Добавете меда и подправете на вкус със сол и черен пипер. Оставете сместа да се готви за още 20 минути.

Загрейте фурната на 200 градуса. Започнете със сглобяването на лазанята. Изсипете малко сос на дъното на тавата за печене, разпределете го равномерно. Започнете да подреждате корите лазаня. Отново изсипете сос, след което отново подредете кори. Повторете с още два слоя сос и паста, като завършите със слой паста.

Добавете две лъжици вода към заквасената сметана и разбъркайте, докато се получи гладък сос. Изсипете соса върху корите, отгоре подредете моцарелата. Поръсете с пармезан и печете в продължение на 25-30 минути, докато лазанята се запече и започне да ври. Сервирайте със ситно нарязан босилек.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay