Рецепта за супа Авголемоно

Рецепта за супа Авголемоно

Супа Авголемоно е страхотна свежа супа, която може да приготвите, за да се насладите на последна "хапка" лято.

Необходими продукти: 

2 с. л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 средно големи моркова, нарязани

2 стръка целина, нарязана

3 скилидки чесън, накълцан

8 ч. пилешки бульон

1 ч. л. мащерка

1 ч. л. риган

сол

черен пипер

1/2 ч. бял ориз

3 ч. накъсано пилешко месо

3 големи жълтъка

сокът от 2 лимона

пресен копър, нарязан

лимонови резени, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на умерен огън загрейте олиото. Добавете лука, морковите и целината и гответе, докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете бульона, мащерката и ригана и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври. Добавете ориза и намалете силата на котлона. Оставете да къкри, докато оризът се свари, около 20 минути. Добавете пилешкото месо в тенджерата и оставете да къкри.

В средно голяма купа разбийте жълтъците и лимоновия сок. Бавно добавете ¼ чаша горещ бульон към яйцата, докато разбивате. Бавно върнете сместа обратно в тенджерата. Оставете да къкри, докато се сгъсти, около 5 минути.

Сервирайте супата с пресен копър и лимонови резени.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay