Тенденции от 90-те, за които мислехме, че са изчезнали завинаги, но те продължават да се връщат

Тенденции от 90-те, за които мислехме, че са изчезнали завинаги, но те продължават да се връщат

Ако сте живели през 90-те години, вероятно сте станали жертва поне на няколко модни тенденции от тази епоха. Сини и блестящи сенки за очи, очертани устни, овърсайз якета... Ако сте мислили, че никога повече няма да чуете за тях, грешите, защото те продължават да се връщат.

Ние бяхме изненадани да научим, че не всички тенденции в красотата и модата, които изглеждаха смели и понякога неудобни през 90-те години, са изчезнали завинаги. Някои от тези тенденции все още имат фенове и последователи.

Сини сенки за очи

Сините сенки за очи бяха класика през 90-те. Виждали сме момичета със сини клепачи по телевизията, в списания и на училищни партита. Тази тенденция изглеждаше още по-привлекателна, когато сините сенки съвпаднаха със синя рокля или блуза. Изглежда, че съвременните знаменитости харесват нотка на синьо в грима си също.

Видим молив за устни 

Ето още една грим тенденция от миналото, която виждаме да се връща към живота от време на време. От съвременните професионалисти в грима знаем, че очертаването на устните извън естествената им форма може да накара устните да изглеждат по-плътни. Точно това правихме през 90-те и избирахме молив, който да е много по-тъмен от самото червило, така че линията да бъде наистина видима.

Бляскави сенки за очи

През 90-те блясъкът беше навсякъде: дрехи, кожа, устни и клепачи. Въпреки че днес не виждаме толкова много, някои известни личности обичат да поставят блестящ акцент върху очите си. Дуа Липа например често се вижда с блестящи сенки в ярки цветове и ние го обичаме!

Черна очна линия около цялото око

Опушеният грим изглеждаше доста по-тъмен и по-тежък през 90-те години, заради огромната черна очна линия. Виждаме подобен грим с ефекта "очи на миеща мечка" от време на време. 

Коса "на паничка"

Прическа "на паничка" или "гъба" е била популярна в средновековна Европа. Буквално поставяли купа на главата на човека и използвали ръба на купата като водеща линия за подстригване на косата. Тази необичайна прическа се върна на мода няколко пъти в историята. През 60-те Beatles я върнаха към живота, през 90-те видяхме Леонардо Ди Каприо, Хали Бери и други известни личности, носещи я, а през 2019 г. Шарлиз Терон отново ни напомни за тази прическа.

Големи фиби за коса

Докато съвременните тенденции в красотата насърчават дискретни и невидими аксесоари за коса, които подчертават красотата на косата, през 90-те години всичко беше свързано с показването на нашите къдрици, фиби и дебели ленти за глава, които бяха не само видими, но понякога украсени с цветя, блестящи пеперуди и други неща. Тези от нас, които обичат този стил, все още използват големи фиби за коса. 

Чокъри

Ако прелистваме снимките на известни личности от 90-те години, повечето жени на тези снимки вероятно ще носят някакъв чокър. И имаше много видове, от широки кадифени ленти, украсени с искрящи кристали, до тънки кожени връзки, завързани на панделка. Съвременните момичета сякаш изпитват носталгия по тази бижутерийна тенденция и чокърите се завръщат в цялото им разнообразие.

Овърсайз костюми

В онези дни костюмите (дори тези, пригодени за жени) не трябваше да пасват на фигурата. Големите рамене и широките стилове бяха забележителностите на костюми, якета и палта от ерата на 90-те години и все още виждаме тези кройки в съвременната мода.

Завързани ризи и блузи

Помните ли как вързахме блузи и ризи на кръста или под сутиените? Този малък моден трик изглежда никога не излиза от мода и много от нас все още го използват, за да добавим свежест към нашите добри стари дрехи и да ги накараме да изглеждат по-привлекателни.

Карирани костюми

Емблематичният жълт кариран костюм, носен от Алисия Силвърстоун във филма Clueless от 1995 г., все още вдъхновява много дизайнери. Когато видяхме Оливия Палермо да разхожда карирания си костюм в бледожълт цвят на модно ревю 2018, веднага си спомнихме за Алисия и филма. 

Кожени палта

Кожата изглежда никога не излиза от мода и е добре, че в днешно време можем да изберем екологично чисти кожени алтернативи и да се насладим в пълна степен на добрия стар кожен вид.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay