Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора

Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора

Имали ли сте някога такова усещане, че нещо не е наред в отношенията ви с вашето семейство и приятели, но просто не можете да разберете защо? Бихме искали да споделим с вас техника, разработена от Мерилин Мъри, която може да ви помогне да създадете силни и здрави взаимоотношения между себе си и другите хора.

Ще ви представим един прост начин за справяне дори с най-сложните ситуации:

За начало, нарисувайте този шаблон: 

Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора

Поставете всичко важно за вас в кръговете. Трябва да погледнете живота си и да зададете един елемент на всеки кръг. В зависимост от степента на значимост може да има други хора, неща, работа или хоби. Най-важното нещо принадлежи в първия кръг, най-малко важното- в седмия.

Ето пример за това как трябва да изглежда кръгът ви:
 
Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора
Първи кръг, централен: само вие трябва да сте тук. Ако има някой друг с вас или вместо вас, това означава, че има твърде много от вас в живота на този човек и до голяма част от него във вашия. Това може да е вредно за вашето умствено и физическо здраве и развитие.
Втори кръг: Тук трябва да бъде вашият съпруг / съпруга или вашата половинка. Тази връзка е най-близката в емоционалните, физическите и духовните аспекти. Ако не сте във връзка, този кръг трябва да остане празен.
3-ти кръг: Тук трябва да поставите децата си на възраст под 18 години, които живеят с вас. Можете да бъдете отворени за тях и да не се преструвате, че сте някой, когото не сте. Не бива обаче да попълвате този кръг с деца, които са станали възрастни, така че да не намесвате тях, когато изграждате собствения си живот.
Четвърти кръг: Това е място за вашите деца, родители. Това са хора, с които можете да споделите вашите мисли и чувства. Те са тези, които ви карат да се чувствате спокойни и в безопасност.
5-ти, 6-ти и 7-ми кръг: Това са вашите близки, приятели, работа, хоби, домашни любимци и много други неща, с които е изпълнен вашият живот.
Ето един вариант, често срещан сред жените:
 
Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора
Какво може да ни каже този кръг?
На първо място той показва, че връзката е взаимно зависима: жената отделя твърде много от времето си на съпруга си, поради което няма нищо за себе си.
Ако детето им вече е пълнолетно и живее самостоятелно, тогава то е там, където трябва да е бил съпругът. В този случай детето или ще живее с родители завинаги, или ще се опита да започне семейството си колкото се може по-бързо, само за да избяга от дома.
Работата също е погрешна тук, тъй като тя отнема кръга, предназначен за детето. Това обикновено води до това, че двойката няма деца, или ги лишава от внимание в полза на работата.
Мама е на мястото, на което принадлежи, няма проблем тук.
Общ вариант сред мъжете:
 
Тест, който показва колко структурирани са вашите взаимоотношения с другите хора
Мъжът е твърде отдаден на работата си и забравя за семейството си. Тази връзка не може да се нарече здрава.
Спортът заменя жената, което е напълно неприемливо и може да доведе до редица емоционални проблеми, които могат да предизвикат кавги и спорове.
Съпругата замества детето, което също е погрешно, тъй като отнема вниманието, от което детето се нуждае. Съпругът след това иска да получи по-голям контрол над жена си в замяна. Тя не харесва това, затова се карат.
Ако погледнем къде се намират приятелите, изглежда, че са по-важни за него от неговото потомство, което може да доведе до това детето да се чувства нежелано и незащитено от неговия баща. Обикновено, когато детето расте, бащата не се превръща във фигура на голяма власт и значение за него.
Тези "кръгове на интимност" могат да се използват, когато смятате, че животът ви няма баланс и че вашите взаимоотношения имат проблеми. С изпълнението на този тест можете да получите ясна представа за живота си и да го използвате, за да правите корекции и да постигнете баланс.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay