Тиквени семки, каквито никога преди не сте вкусвали

По повод Хелоуин решихме да ви предложим една нестандартна “тиквена” рецепта

Тиквени семки, каквито никога преди не сте вкусвали

По традиция Нощта на Вси светии се свързва по един или друг начин с тиквата - под формата на фенер или пък като току-що извадена от фурната сладост на парчета. Днес обаче ще ви предложим една по-различна "тиквена” рецепта, която включва семките на апетитния оранжев представител на плодовите зеленчуци.

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.

След като сте извадили семките от тиквата, ги сложете в гевгир и ги изплакнете с хладка вода. Сложете ги на домакинска хартия и ги подсушете добре.

Разпределете ги в намазнена тава за печене, разбъркайте ги, за да поемат от мазнината.

Поръсете с морска сол, къри на прах и кимион. Още по-екзотично ще стане, ако добавите малко захар и канела.

Поставете тавата на средното ниво на фурната и печете за около 10 минути. Когато тиквените семки придобият приятен златисто-кафяв цвят, са готови.

А още невероятни идеи за вашата трапеза може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay