С генетичен тест може да разберете дали от детето ви ще стане спортист

Гените са важни, но не са определящи

С генетичен тест може да разберете дали от детето ви ще стане спортист

Всеки родител си представя какво ще бъде детето му преди то още да се е появило на бял свят. Дали ще наследи зеленоокия поглед на татко или буйните къдрици на мама. Ще стане ли лекар, компютърен специалист или може би художник.

 

Гените дават отговор на всички тези предположения в сферата на надеждите и мечтите. Разбира се, не сме достигнали онзи етап на развитие, когато още докато плодът е в утробата с прост тест ще знаем как точно ще изглежда малкото човече, дали ще има здравословни проблеми след година или десет.

 

Американските учени обаче твърдят, че могат да подскажат на любопитните родители родено ли е детето им да стане спортна звезда. Генетичният тест, който дава отговор на този въпрос, е на цената от 200 долара. Мненията относно неговата категоричност обаче са противоречиви.

 

Силата, издръжливостта и бързината на човешкото тяло, може да са основополагащи за конкретни спортни постижения, но това не означава, че са определящи. Родителските грижи и любов, вътрешната мотивация и желанието да спортуваш играят изключително важна роля от просто добрите гени.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay