Тя знае две неща: рецептата за супа и за хубав живот

Бабини дивотии? Не съвсем

Тя знае две неща: рецептата за супа и за хубав живот

Освен "Яж,яж, не си оставяй късмета!", в което така и не успях да повярвам, баба винаги ми разясняваше защо Брук от "Дързост и красота" прави точно така и по-важното - защо в живота се случва еди-как-си.

 

Като претъртя лентата малко по-напред се виждам седнала на дивана на баба, търсейки отговори на нови въпроси - сапунени, но реални. Тя ме разпитва за мъжа в живота ми, аз ѝ разказвам. "Всичко беше супер, но от няколко дена не ми се обажда, бабо. Сигурно съм го обидила с нещо, или пък е загубил интерес прекалено бързо?" А, тя, с един спокоен поглед, оставя плетката настрани и започва да ми разяснява нещата. "Ако един мъж се интересува от теб, то той ще присъства в живота ти. Целенасочено, постоянно. Щом е спрял да те търси, значи наистина е решил да не бъде с теб." Разяснява ми баба, а аз, омаяна от истинността на думите ѝ, кимам за сългасие. "И по-добре не го питай какво става, просто ще те излъже, че е много зает и отново няма да те потърси." Може времената да са били други, но хората са били същите като нас, като днес, мисля си аз.

 

"А за ревността, бабо, какво знаеш?"

Започва да превключва от канал на канал, докато стигне до някой музикален за фон.

"Тя е болест! Породена от страха да изгубиш някого, напълно безсмилена."

 

"Понякога наистина има повод.", добавям аз. Сменяме темата за малко, докато изгледаме новия скандален клип на поредната комерсиална дива. След него се насочвам към един стар син албум със снимки на баба и хората в живота ѝ... от миналото. Разпитвам я за всеки един от тях, а за двама тя ми отговаря, че са "едни стари гаджета".

 

"Абе, бабо, не са ли всички мъже еднакви?"

 

"Различни са, просто ние винаги се насочваме към еднакви. Ако харесваш забавни и шумни мъже, момичето ми, то не се оплаквай, че винаги сте навън и не спирате да излизате. И ако ти изневери - помни, че ти си си го избрала такъв. Жените избират такива мъже, които си приличат по нещо, а после се учудват, че те всички били еднакви."

 

Преместихме се в кухнята, а от там на терасата. Беше време за обяд и клюкарски разговори. Просто в замяна на хубавите бабини приказки реших да предложа малко нехубави такива по чужд адрес - всичко, за да е доволна баба!

 

 

 

43 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 08.12.2011|16:04
Много верни неща са казани в тази статия и някои от тях наистина съм ги чувала от моята баба. Много я обичам. Тя ме е отгледала и е успяла да изгради в мен ценностна система. Аз съм това, което съм в голяма степен , благодарение на нея.
2 Не е посочен
Този коментар е маркиран като неуместен.
1
Не е посочен 08.06.2011|09:08
Нашите баби са много мъдри и с толкова богат житейски опит, че не можем да пренебрегнем техните съвети, защото наистина имат право. Всички си мислим, че те са със стари разбирания за живота, но определено имаме много какво да научим от тях, тъй като те са станали свидетел на много и различни постъпки на хора, които не винаги са били правилни. Когато бях малка си мислех, че майка ми и бабите ми не разбират и не знаят какви са съвременните хора, но се убедих в това, колко сме еднакви всички и няма никаква разлика между преди и сега, в държанието и поведението на всички. С течение на времето всички се убеждаваме, че те имат право и ако ги слушаме малко повече, по-скоро ще спечелим много, отколкото ще изгубим.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay