Левче-кефче, казали хората, и с право!

Мен неволята ме научи...

Левче-кефче, казали хората, и с право!

Животът ми през изминалите няколко дни беше съсредоточен в изпълняването на една мисия! Един лев, за три дни, та опитай се да живееш така.

 

Уж я разбирах добрата стара математика, но този път не ми се получиха сметките. Много изхарчих за малко време, а накрая стана тя каквато стана - хайде сега живей без пари, за да ги оцениш. Много ценен урок си е това, нещо като "Неволята учи", все пак най-добрите учители са ситуациите на живота, а най-добрите ученици тези, успели да се справят.

 

Чувството да имаш голям портфейл, но празен, е трудно описуемо. Сигурно е ужасно, ще си кажете вие... ами всъщност не чак толкова. Ежедневните избори, които трябва да правиш, намаляват десетократно, а животът някак ти се струва по-лек. Безразлични са ти парцалките, красящи магазините, подминаваш ги без да ти мигне окото. Но да оставим тях, а храната? В моята кухня имах половин хляб, малко масло и мед. А, да, Всевишният ме обича, щом ми е оставил и кутийка кафе, си помислих преди три дни. Според мен това е напълно достатъчно, за да дишам и живея, така че проблем в това отношение нямах.

 

Липсата на пари ми подейства някак освобождаващо. Бях главната героиня в приключенски филм, а всяка ситуация беше някак вълнуваща. Пътувах в градския без да похарча нито една стотинка, "сканирайки" чакащите на всяка спирка. Обядвах на университетската пейка с най-вкусните филийки, които съм опитвала. Приготвени от вкъщи, грижливо опаковани и превърнати в спасението на деня. Когато имаш 1лв, храната ти е по-вкусна!

 

Личното ми преживяване ме научи, че когато притежаваш ценните хартийки, около които се върти света, не се замисляш всъщност колко много можеш да постигнеш с тях! Един лев струва хляб, с който се изкарва цяла седмица, а колко от вас могат да изхарчат такава минимална сума за деня... а за няколко дена?

28 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay