Моят свят, побран в една чанта

Животът на една чанта

Много градски момичета обожават аромата на новото - на току що закупения чифт лъскави обувки, или новата чанта от колекцията на еди кой си. За други обаче, удоволствието от пазаруването е нулево, а чувството на задоволство е мъгляво и неразбрано понятие. Аз съм в средата. Моите чанти са купувани със желание, но не са просто аксесоар... те си имат история.

 

Имам теория, че чантата побира в себе си светът на всяка жена. Тя олицетворява точно определен етап в живота ѝ, и побира в себе си конкретните символи на този период. Червеното червило например, обитава "чантения град", когато искам да оцветя живота си. Яркост, контраст, страст са синонимите на аления цвят. Редица проучвания и любовни филми доказват, че когато жените желаят да бъдат забелязвани, да се превърнат в ходещ сексуален магнит, те използват силата на точно този продукт.

 

Няма чанта, която да не е приютила чифт четка за зъби и допълнително бельо. От онзи трепетния период, в който всяка различна от моментите с Него ситуация бледнее. Тази чанта често е малка и кокетна, а когато я погледнеш, сърцето ти затуптява както е туптяло през онези нощи. Обичам нощната си чанта. Тя ми припомня, че преживявам истински и разтърсващи емоции, че живея!

 

А помните ли ученическата си чанта? Голяма и препълнена, в която освен тон образователни книги, се мотаеха и първите кутии цигари. Спомените ми от тогава разказват, че макар да не знаехме как да ги пушим, със съученичките ми обичахме да се крием зад някой гараж, дърпайки непохватно цигарения дим за престиж. Няма спор, че ученическата чанта носи със себе си редица спомени за отминалите дни. Нейният живот припомня за това какви сме били, и в какво сме се превърнали. Води до равносметка... дали любопитното момиче се е превърнало в уверената жена, за която е мечтало?

 

Разни хора, разни идеали, разни чанти. Всяка носи със себе си своята история и своите поуки. Стига само да надзърнеш вътре. 

 

22 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay