Убийственият трилър „Хипнотизаторът“ в ново черно издание

С тази книга Ларш Кеплер изправят читателите лице в лице със страха

Десет години след първата си публикация у нас "Хипнотизаторът", най-големият бестселър на шведското писателско дуо Ларш Кеплер, излиза в ново преработено и допълнено издание от "Ентусиаст". В "Черното издание" на майсторския трилър темпото е забързано, главите са стегнати, диалогът е пренаписан, включени са нови сцени, а ролята на знаковия инспектор Юна Лина е още по-осезаема.

Съпрузите Александър и Александра Андорил в живота са щастливо шведско семейство с три дъщери. В литературата те са избрали псевдонима Ларш Кеплер за своя писателски тандем неслучайно, а като почит към световноизвестния шведски писател Стиг Ларшон и големия учен Йохан Кеплер. И двамата имат свои творчески биографии и известност, но решават да създадат нова идентичност, с която читателите да свържат криминалните романи, написани съвместно от тях.

Още с излизането си през 2009 г., "Хипнотизаторът", първият им съвместен роман за харизматичния инспектор Юна Лина, се превръща в роман №1 в Швеция. Десетки хиляди се опитват да разгадаят мистерията кой се крие зад псевдонима Ларш Кеплер – известен криминолог дори структурира профил на автора в предаване на живо по телевизията, а най-големият таблоид в страната създава 24-часова гореща линия за сигнали от широката общественост. Три месеца по-късно мистерията е разгадана и оттогава книгите от успешната им трилър поредица са разпродадени в тираж от над 15 милиона екземпляра на 40 езика.

Убийственият трилър „Хипнотизаторът“ в ново черно издание

Действието в "Хипнотизаторът" се развива в мразовития град Тумба, Швеция, където е извършено жестоко тройно убийство, което привлича вниманието на криминален инспектор Юна Лина. Убиецът все още е на свобода, но е оставил свидетел – момчето, чието семейство е било убито пред очите му. Който и да е извършил чудовищното престъпление, иска момчето мъртво: то е получило над сто прободни рани и е изпаднало в състояние на шок. В отчаян опит да се добере до информация, Юна открива само едно решение: хипноза. Той убеждава доктор Ерик Мария Барк да хипнотизира момчето с надеждата да видят убиеца през неговите очи.

Убийственият трилър „Хипнотизаторът“ в ново черно издание

Това е нещо, което Барк си е обещал да не прави отново – заради съмнения в етиката му и психически белези от миналото. Обаче когато нарушава обета си и хипнотизира жертвата, това отключва верига от ужасяващи събития.

Освен "Хипнотизаторът", на българския пазар са налични и следващите части от хитовата поредица на Ларш Кеплер "Пясъчния човек" и "Преследвачът". През 2022 г. се очакват и нови издания на "Договорът Паганини" и "Свидетел на огъня".

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay