Упражнения, които може да правите вкъщи, за да предизвикате раждане

Упражнения, които може да правите вкъщи, за да предизвикате раждане

В края на третия триместър повечето бъдещи родители са доста разтревожени за това, което им предстои. Ако времето за раждане наближава, а все още нямате никакви намеци, че нещо ще се случи, е възможно да вземете нещата в свои ръце.

Но безопасно ли е? Важно е всяка бременна да коментира физическите натоварвания с лекаря си. Ако всичко с бременността е нормално, бихте могли да насърчите лесното случване на раждането, което може да включва правилно позициониране на бебето и заякването на тялото на жената, чрез упражнения.

Преди да започнете трябва бебето да е в оптимално положение – главичката му да е надолу, обърната към гърба ви с прибрана брадичка.

Ето какво бихте могли да направите в домашни условия:

  1. Много бременни жени отварят краката си широко, но привеждането на ходилата в права позиция, може да помогне за лесното раждане, тъй като освобождава тазовите кости.
  2. Вместо да стоите постоянно изправени, което заради тежестта на корема ви ще доведе до болки в гърба, останете леко приклекнали. Можете да бъдете в тази поза, докато миете чинии или докато чакате на опашка пред касите в магазина. Тази поза насърчава бебето да се придвижи в правилното положение.
  3. Седнете на голяма топка за йога. Тази позиция подготвя тялото за раждане чрез увеличаване притока на кръв, отваря таза и насърчава шийката на матката. Можете леко да подскачате, да се люлеете върху топката.
  4. По време на раждането тазовите кости се разширяват, за да могат да поберат главата на бебето. Затова е добре да поддържате тазовите си кости. Лежейки на гърба си, поставете ходилата си на пода и огънете коленете си. Бавно повдигнете таза, докато стане паралелен с торса ви. Задръжте за 10 секунди, върнете се в начална позиция и повторете няколко пъти.
  5. Разхождайте се. Редовните упражнения, включително кардио с ниско въздействие като ходене, има много ползи през цялата бременност. Но ходенето може да се използва и като упражнение за предизвикване на раждане, тъй като помага за разширяване шийката на матката и позволява на бебето да попадне в таза. Ходенето също така може да облекчи и симптомите на тревожност около раждането.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay