Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия

Тя изглежда съвършена, но според миналогодишната книга на собствения ѝ братовчед, истината съвсем не е такава

Още като съвсем малки деца слушаме очарователни приказки за всевъзможни принцове и принцеси. След това порастваме мъничко и се запознаваме с не чак толкова очарователните сведения за знатните особи в истинската история. 

Що се отнася конкретно до историята на миналия XX век, имената на Даяна и Грейс Кели едва ли някога ще бъдат забравени. И двете родени в съвсем обикновени семейства, малко по-късно и двете живели под светлината на прожекторите, и двете загинали заради автомобилни злополуки...

Новото хилядолетие обаче си има нови принцеси, които заслужават внимание. Не е само Кейт Мидълтън. Дамите, за които говорим, също са едновременно модерни и показващи уважение към традицията, владеят сърцата с присъствието и стила си, използват положението си, за да се борят за правата на жените, децата и болните по света.

Вече ви съобщихме, че в продължение на няколко месеца възнамеряваме да ви разказваме интересните истории именно на тези достойни жени. До този момент сме ви запознали с две екзотични кралици и четири принцеси:

Красавицата от Бутан 

Перлата на Йордания 

Къдрокосата чаровница от Мароко

Черната пантера в Нигерия

Нейно височество Татяна 

Черноокият ангел от Саудитска Арабия

Днес ще ви срещнем с поредната очарователна красавица, която произхожда от съвсем обикновено семейство, но е превърнала живота си в приказка. Това е изящната Летисия - тъй като е съпруга на наследника на испанския трон, тя е принцеса на Астурия, Херона и Виана.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
Летисия Ортис се появява на бял свят на 15 септември 1972 година в Овиедо, Княжество Астурия. Гордее се с факта, че във вените ѝ не тече и капка кралска кръв. Родена е в семейството на журналист и медицинска сестра.

В професионалното си развитие чаровницата избира да тръгне по стъпките на баща си. В Мадрид завършва бакалавърска степен по Информационни науки, профил Журналистика, след което става и магистър по Аудиовизуална журналистика.

Летисия работи в различни медии в продължение на години. Докато е все още студентка, натрупва стаж в печата. След завършването си е назначена за известно време в редакцията на мексикански вестник и живее в Гуадалахара. По-късно започва работа в CNN+, след което е водеща на информационни емисии в различни канали на испанската медийна група TVE.

Сред най-забележителните журналистически успехи на бъдещата принцеса се нареждат репортажите ѝ от Вашингтон по време на президентските избори през 2000 година, от Световния търговски център в Ню Йорк след трагедията на 11 септември 2001. През 2003 e изпратена и в Ирак.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
През 1998 Летисия се омъжва за писателя и гимназиален учител по литература Алонсо Гереро Перес. Връзката им е започнала 10 години по-рано, но бракът им не издържа дори една. Развеждат се през '99 и нямат деца.

Четири години по-късно, за всеобща изненада, испанското кралско семейство обявява годежа на престолонаследника Фелипе Испански за популярната журналистка. Още тогава бъдещата принцеса се се мести да живее в двореца Сарсуела - той се намира в покрайнините на Мадрид и е официалната резиденция на крал Хуан Карлос I и кралица София Гръцка.

Бракосъчетанието на Фелипе и Летисия е извършено на 22 май 2004 от папа Йоан Павел II. При предходното си встъпване в брак Летисия е избрала само гражданска церемония, която не се признава от Римокатолическата църква, така че от религиозна гледна точка повторната ѝ женитба не е била проблем.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
Принц Фелипе и красивата му съпруга имат две дъщери: 8-годишната инфанта Леонор и по-малката София, която скоро ще навърши 7 годинки. 

След като обяви втората си бременност, принцеса Летисия направи публично достояние и плановете си за социална дейност. Основните проблеми, на които са посветени нейните усилия, включват правата на децата, образованието и културата. Летисия е известна и с подкрепата, която оказва на испанските модни дизайнери.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
Сянка върху блестящия образ на Летисия хвърля книгата "Adiós Princesa" ("Довиждане, принцесо"), която бе публикувана миналата година от нейния братовчед Давид Рокасолано. В изданието си той разкрива тъмни тайни от миналото на своята знатна роднина.

Рокасолано описва братовчедка си като мнителна, параноична и жадуваща да контролира хората около себе си. Книгата е посветена на Ерика - малката сестра на Летисия, която се е самоубила през 2007 година. Според автора, Ерика се е чувствала самотна и изоставена от прочутата си кака.

Братовчедът на Летисия разказва още, че тя е направила аборт едва година, преди да срещне Фелипе. Преди сватбата, принцът и годеницата му поръчали документите за това да бъдат унищожени, тъй като кралят и поданиците не трябвало да разбират тайната.

Летисия изпитвала такова недоверие към семейството си, че когато била бременна с първата си дъщеря, решила да ги подложи на тест. С цел да провери дали фалшивата информация ще изтече в медиите, тя излъгала роднините си, че чака момче и ще го нарече Пелайо. Tаблоидите скоро публикували "новината" и принцесата била разярена.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
Рокасолано разкрива още, че преди да се омъжи за принца, Летисия е трябвало да подпише предбрачно споразумение от 50 страници, според което в случай на развод, принцесата ще може да използва лятната и зимната кралска резиденция, но ще загуби напълно попечителство над децата си.

Когато Давид посъветвал братовчедка си да не се съгласява, тя отвърнала: "Как смееш да ми казваш това! За глупава ли ме мислиш?". Междувременно принц Фелипе, който според Рокасолано никога не се отклонява от поведението си на "симпатяга", категорично предупредил, че кралското семейство няма да промени и думичка в документа.

Освен всичко останало, братовчедът на Летисия твърди и че тя съвсем не е толкова изискана и начетена, за колкото се представя. Според Рокасолано принцесата чете единствено бестселъри.

Не можем да знаем дали всички тези твърдения са истина. Все пак трябваше да ги споменем, в противен случай описаният образ на принцеса Летисия нямаше да бъде пълен.

Дневниците на съвременните принцеси: Летисия, противоречивата красавица на Астурия
Ако тази статия ви е била интересна и искате да следите "Дневниците на съвременните принцеси" в Jenite.bg, можете да се присъедините към нашата страница във Facebook! 

37 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



21
Не е посочен 16.04.2014|16:54
Очарователна жена с не лесен живот.
20
Не е посочен 15.04.2014|14:58
Никак не й е било лесно, много красива жена.
19
Не е посочен 08.04.2014|16:31
Явно и в нейния живот не всичко винаги е било толкова приказно и прекрасно.
18
Не е посочен 07.04.2014|16:55
Красива, но и с много успешна кариера.
17
Не е посочен 07.04.2014|16:26
Колко интересна история има.
16
Не е посочен 07.04.2014|15:53
Красива, определено тази история показва, че животът на кралските особи не винаги е бляскав.
15
Не е посочен 07.04.2014|14:36
Интересна история има и като се има и предвид пикантната книга излезнала за нея сигурно не я обичат много.
14
Не е посочен 07.04.2014|14:11
интересна история има, може и да не е най-добрата жена на света, но всички имат черни кътчета в характера си.
13
Не е посочен 07.04.2014|13:56
Много екрасива :)
12
Не е посочен 04.04.2014|16:33
Много интересна поредица, която ни показва част от живота на тези съвременни принцеси.
11
Не е посочен 04.04.2014|16:16
Летисия мног ми хареса
10
Не е посочен 04.04.2014|15:43
Много е красива, но не е имала лесен живот, а роднините й допълнително са се постарали да й го усложнят.
9
Не е посочен 04.04.2014|15:04
Много е готина !
8
Не е посочен 04.04.2014|10:34
е това е да си красавица
7
Не е посочен 04.04.2014|10:05
Много е красива наистина и е имала късмета да стане принцеса, тази възможност не се отдава на всеки, трябва да е щастлива за това, което е.
6
Не е посочен 04.04.2014|08:32
Тя наистина е много красива жена!
5
Не е посочен 03.04.2014|22:43
Наистина чаровна дама!
4
Не е посочен 03.04.2014|21:09
Много е красива, дечицата и те са големи сладури.
3
Не е посочен 03.04.2014|18:38
Страхотна красавица. Защо и аз не съм принцеса:(
2
Не е посочен 03.04.2014|17:21
Страхотна дама е !
1
Не е посочен 03.04.2014|16:43
Много красива жена с впечатляваща биография. Относно разкритията на братовчед й - всеки човек си има минало и грешки, за които едва ли някой има право да го съди, освен ако не е престъпник.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay