Хитрините за здраве, които трябва да знае всяка жена

Кои са най-честите „минуси” на женската природа и ефективните природни методи, с които да ги преборим

Хитрините за здраве, които трябва да знае всяка жена

"Жената е негърът на света”, пееше някога Джон Ленън за отрудения женски делник. Като се замислим обаче колко пъти в месеца буквално ни причернява пред очите, сме склонни да обогатим с още няколко куплета песента на The Beatles. Главоболие, болки в стомаха, спазми... по-добре да спрем дотук, преди да почнем да изреждаме и специфичните за пубертета, бременността и менопаузата симптоми.

И все пак, не пишем тази статия, защото ни допада да се самосъжаляваме и оплакваме една на друга, а за да разкрием още малко от тайните на холистичната медицина и Шуслеровата терапия, с чиято помощ можем да сложим край на редица типично женски болежки и неприятни симптоми в различни периоди от живота. 

През пубертета

Хитрините за здраве, които трябва да знае всяка жена
При проблеми с менструацията
Шуслерова сол №2 калциев фосфат е солта, която помага при кървене извън месечния цикъл, а също и при периоди на аменорея (отсъствие на менструация). Шуслеровите терапевти препоръчват ежедневен прием на солта, по 3 таблетки дневно, в период от 2-3 месеца за регулиране на менструацията. При лабилни настроения и депресия по време на менструалния цикъл ще ви помогне приемът на 3 таблетки дневно от Шуслерова сол № 8 натриев хлорид. А най-доброто средство за облекчаване на болезнена менструация е сол №7 магнезиев фосфат. Болката през този период се дължи на спазмите на маточната мускулатура, а магнезиевият фосфат отпуска мускулите и действа обезболяващо.  

При ниско кръвно налягане
Често срещан проблем при младите момичета, особено при тези, които пазят диети, е ниското кръвно и склонността към колабиране. Подходящ метод да се справите с проблема е ежедневният прием на 3 таблетки Шуслерова сол №3 железен фосфат в комбинация с 3 таблетки от сол №8 натриев хлорид.  

При цистит
Неприятностите с цистита често се появяват за първи път през пубертета, а някои жени са особено предразположени към уроинфекции през целия си живот. При първите симптоми на болка и парене започнете незабавно прием на Шуслерова сол №3 железен фосфат – през 15-20 минути по една таблетка, през острата фаза. Ако страдате от хроничен цистит, нуждаете се и от сол №12 калциев сулфат, по 3 таблетки ежедневно, в период от 2-3 месеца. Правете по два такива профилактични курса годишно.  

След пубертета

Хитрините за здраве, които трябва да знае всяка жена
При подути, болезнени гърди
Един от неприятните симптоми на предменструалния период може да бъде преодолян с помощта на Шуслерова сол №4 калиев хлорид. Това е една от най-важните соли за жената по принцип, тъй като е солта на жлезите с вътрешна секреция и в случая подпомага работата и състоянието на млечните жлези. Към нея добавете и прием на сол №8 натриев хлорид, която ни предпазва от различни подувания и отоци по тялото (в областта на краката, корема или по лицето). През седмицата преди менструален цикъл вземайте профилактично по 3 таблетки от солите ежедневно и продължете с приема до отзвучаване на неприятните симптоми.  

При безсъние, породено от стрес, преумора, нервно напрежение или по време на бременност
Най-доброто решение в случая е Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат, която ще ви помогне да се отпуснете и да заспите дълбоко. Приема се вечер, преди лягане – разтворете 5 таблетки от солта в чаша топла вода и изпийте на малки глътки. Ако не може да заспите и постоянно прехвърляте наум задачите от деня и предстоящите ангажименти, добавете към горещата напитка и 5 таблетки от сол №11 силицея. Пийте от разтворените соли преди лягане и оставете чашата на нощното си шкафче. Ако се събудите през нощта, отпийте отново, за да заспите по-лесно.

Срещу крампи, породени от натоварено ежедневие, а също и по време на бременност
Това неприятно стягане и силна болка в пръстите на краката или мускулите на подбедрицата също е типично женски проблем. Срещу него помага комбинацията от соли №1 калциев флуорид, №3 железен фосфат и №7 магнезиев фосфат (по 3 таблетки дневно от всяка сол, за няколко седмици).

При киселини и подуване на стомаха
Шуслерова сол №9 натриев фосфат е прекрасно средство при тези проблеми. Ако получавате киселини или подуване при консумация на мазни храни, вземайте по 3 таблетки от солта. Липсата на натриев хлорид в организма може да е свързана и с нарушение на репродуктивната способност, поради нарушаване на киселинния баланс на тъканите. Така че за жените в детеродна възраст, които се подготвят да станат майки, е добре да правят периодично профилактика със сол №9 за регулиране на киселинността в организма – по 3 таблетки ежедневно, за 2-3 месеца.

При запек
В случая ще ви помогне Шуслерова сол №10 натриев сулфат, която служи за вътрешно прочистване и стимулира детоксикацията на организма. При хронифициране на проблема използвайте комбинацията от солите с номера 3, 8 и 10.

При хемороиди и разширени вени
За решението на този проблем, предизвикан от нееластични тъкани и кръвоносни съдове, са ви нужни солите с номера 1, 4, 8, и 11. Тази комбинация е за стягане на стените на венозните съдове и общо стягане на тъканите на тялото. Вземайте по 3 таблетки всеки ден, в продължение на два-три месеца (правете по два или три курса на лечение годишно).

Предменопауза и менопауза
Когато жената има оплаквания, свързани с климактериума, е важно да се знае, че Шуслеровите соли трябва да се вземат поне 3 до 5 месеца.

При остеопороза
Остеопорозата е сериозен проблем, който засяга много жени. С помощта на сол №1 калциев флуорид и сол №2 калциев фосфат може да постигнете добър ефект, но е нужно постоянство (солите трябва да се вземат с месеци и дори години). Освен при остеопороза, калциевият флуорид е важен и в борбата с бръчките, при слабост на пикочния мехур (инконтиненция) или при спадане на матката.

Срещу горещи вълни
Шуслерова сол №3 железен фосфат помага срещу този особено неприятен симптом на климактериума. Вземайте профилактично по 3 таблетки всеки ден, а при остро състояние разтворете 5-7 таблетки от солта в чаша топла вода и пийте на малки глътки.  

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

30 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay