Принц Уилям стана на 30

Уилям е вторият в списъка по унаследяване на короната след баща си принц Чарлз и почти половината от британците искат именно той да стане крал

Дни след тържествата по случай диамантения юбилей на кралица Елизабет II, Великобритания отново има повод за празнуване. Днес Уилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж, или на кратко - принц Уилям, става на 30 години!

Повече от 300 гости присъстваха на 21-вия рожден ден на кралската особа в двореца Уиндзор, но тази година от там обявиха, че принцът предпочита да отпразнува юбилея си в тесен кръг в резиденцията си в Ангълси, Северен Уелс. Говори се, че всичко е организирано от херцогиня Кейт, но все още не се знае какъв подарък е избрала тя на съпруга си.

Принц Хари, обаче, изобщо не е съгласен с желанията на брат си да празнува скромно. Той се шегувал пред семейството си,  че Уилям е станал като пенсионер след като вече е женен мъж, пишат английските медии.

Всъщност, 30-тият рожден ден на Уилям е истински преломен момент за кралското семейство. Той е вторият в списъка по унаследяване на короната след баща си принц Чарлз. Според проучвания, почти половината от британците биха искали именно Уилям да наследи баба си на трона, а не Чарлз.

След като вече е на 30, от Уилям ще се изисква да е по-уверен и да трупа уважение от поданиците си. До сега принцът беше избрал друго професионално поприще - пилот от кралските военновъздушни сили. Неотдавна в интервю за телевизия ABC той сподели, че би искал да продължи напред с тази кариера, но отбеляза, че ангажиментите му като публична личност се увеличават и му е трудно да балансира между двете неща.

В интерес на истината, през последната година херцогът е в медийното пространство повече от всякога и много хора смятат, че това е неговата подготовка да бъде крал. Въпреки всичко, Уилям винаги е казвал, че не иска да избързва с такова решение, а предпочита да се наслаждава на спокоен живот и да създаде голямо семейство със съпругата си Кейт.

Днес принц Уилям вече има право да разполага с наследството, оставено му от майка му - принцеса Даяна, оценявано на между 6,5 и 10 милиона британски лири. До сега той се издържаше единствено от заплатата си като пилот, възлизаща на 44 000 британски лири годишно.

Какво бъдеще ще избере зависи само от него, а на нас ни остава да кажем само: Честит рожден ден, Уилям!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 22.06.2012|18:36
Симпатяга. И двамата са много сладки. Да ги оставят малко на мира медиите, да си правят бебето;)
6
Не е посочен 22.06.2012|17:02
Много красиви снимки:) Да е живи и здрав и все така да се обичат с Кейтито:)
5
Не е посочен 22.06.2012|15:11
Уилям отдавна печели симпатиите на хората, дали защото баща му и до днес се смята като палач на Даяна или по-скоро човекът, която я направи нещастна и замени с Камила.
4
Не е посочен 21.06.2012|15:25
жив и здрав
3
Не е посочен 21.06.2012|12:01
Честито :)и весело :)
2
Не е посочен 21.06.2012|11:58
голям сладур ;)
1
Не е посочен 21.06.2012|11:48
да е жив и здрав и да радва Кейт ;)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay