Хората, които промениха света на модата

Понякога красотата е в това да си различен

Хората, които промениха света на модата

Когато човек има мечта, трябва да я следва, независимо какво го спира или какво се случва по пътя му. На някои се получава лесно, сякаш добрата фея ги е орисала с всички най-добри качества. Други обаче трябва да прекрачат граници, грижливо пазени от останалия свят, и да превъзмогнат себе си.

В една от най-суровите индустрии в света - тази на модата, все по-често се намират хора, които да преобърнат наложените стереотипи и да внесат цвят, борейки се не само за своя, но и за живота на тези като тях.

Маделин Стюарт със сигурност ще остане в историята на модната индустрия. Преди години 18-годишната девойка има една единствена мечта в живота си - да стане модел. Това обаче изглежда невъзможно за момиче, което страда от синдрома на Даун. Това обаче не я спира да осъществи мечтата си.

Тя става реалност, когато Маделин се превръща във втория модел с това заболяване, който участва на седмицата на модата в Ню Йорк. Тя дефилира за модната къща EverMaya, на която е и рекламно лице. Всички са удивени от енергичността ѝ и от желанието ѝ да бъде приемана такава, каквато е, без да бъде ограничавана от заболяването си.

Хората, които промениха света на модата

Шoн Рос, роден и израснал в Бронкс, Ню Йорк, е професионален модел, актьор и танцьор, известен с това, че е първият мъж албинос с модна кариера. Той става звезда в YouTube, която през 2008-ма година се прехвърля на модния подиум и печели вниманието на имена като Александър Маккуин. Шoн е бил на кориците на списанията Paper, италианския Vogue, английския GQ и още много други. Снимал се е във филми и клипове за едни от най-известните имена в шоубизнеса.

Хората, които промениха света на модата

Едва ли има човек, който да не е на мнение, че моделите гладуват, за да поддържат слабите си фигури. Е, все пак някъде по света се намират и модели, които са слаби, но не защото гладуват. Напротив. 23-годишната кралица на красотата Нела Зисер го доказва. Новозеландката има канал в YouTube, в който показва участията си в състезания по надяждане.

Да, правилно прочетохте. Тя може да погълне 16 чийзбургера за 16 минути и не се срамува от това. В момента Нела обикаля страната, за да участва в подобни състезания, като за момент е оставила кариерата на модел настрана, за да преследва другата си страст.

Хората, които промениха света на модата

Кели Нокс е родена без половината от лявата си ръка. Въпреки, че е инвалид от раждането си, тя отказва да носи протеза и не спира да преследва мечтите си. Нокс става известна след участието си в модно риалити във Великобритания. В момента тя е един от водещите модели там, който се снима в редица рекламни кампании и дефилира за множество модни къщи.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay