3 промени, свързани със закуската, които трябва да направите, за да започнете да сваляте килограми

Много хора допускат тези грешки

3 промени, свързани със закуската, които трябва да направите, за да започнете да сваляте килограми

Освен цялостното хранене, здравословната закуска е много важна за фигурата. Тогава защо не сваляте килограми? Всички специалисти казват, че закуската е ключа към добрия метаболизъм. Може би не осъзнавате, но правите 3 огромни грешки, свързани със закуската. И ако спрете да ги правите, ще забележите разликата веднага.

  1. Чао, чао, мюсли!

    Голяма част от хората закусват именно с мюсли и то от много време. Въпреки, че е вкусна и лесна закуска, е най-лошото нещо, което може да ядете за закуска. Съдържа много захар, за разлика от фибри и протеини. Има и различни видове "здравословно мюсли", но все пак мюслито си е мюсли и не е най-добрия избор. Трябва да приемате от 13 до 20 гр. протеин, поне 6 гр. фибри и от 10 до 15гр. полезни мазнини. Най-подходящата закуска, с която ще си набавите нужните хранителни вещества, е смуути. Ако не можете да се откажете от мюслито толкова бързо, може да го замените с овесени ядки.

  2. Колко е часът?

    Казват, че първото нещо, което трябва да се прави сутрин е да се закусва. И никога не бива да пропускаме закуската. Но някои хора разбират това нещо прекалено буквално. Повечето хора закусват например в 7.30 часа, когато се събудят, без да са гладни, но така до 9 огладняват пак. Което прави 2 закуски и двойно повече калории. Нищо чудно, че така не сваляте килограми! Ако започнете деня с тренировка, поне до 9-10 няма да огладнеете. Яжте, когато сте гладни, а не когато часовникът казва, че трябва да ядете. Слушайте тялото си, то знае най-добре от какво се нуждае.

  3. Измерването със супена лъжица не важи само за готвенето

    Друга огромна грешка? Хората обикновено не мерят това, което ядат. Обикновено когато си правят закуска грабват най-голямата купа и слагат всичко на око. Слагат няколко вида мюсли и супер калорично мляко. Това са ужасно много калории! Измервайте всичко, което включвате в закуската си. Така ще знаете точно колко сте изяли.   

 

4 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay