3-те тайни на готвачите

Тайни от кухнята

3-те тайни на готвачите

Ето нещо интересно и любопитно, което ако нямахме сериозни връзки в ресторантьорския бизнес или по-скоро не бяхме се срещнали с един честен поддръжник на здравословната кухня, нямаше да научим.

 

Кои са нещата, които всеки готвач знае и прави, но никога не ни казва: 

 

"Слагаме масло във всичко" - и олио и сметана. Във всяко кулинарно училище е набивана в главите на учениците една и съща мантра от три думи, толкова много пъти ден след ден, година след година, докато не се превърне в неизменим маниер на готвенe: мазнината е вкус. И знаете ли какво? Това е истина. Няма храна, на която да се добави масло и да не стане хиляди пъти по-вкусна – всички го знаем, но малко от нас си го признават. 

 

"Слагаме сол на всичко" - не е някоя екзотична и непозната подправка, която ви кара да искате да се връщате в някой ресторант, а е сол. " Слагаме сол на всичко, защото никоя храна няма същия вкус, ако не е подсолена. Това е най-важната подправка." 

 

"Понякога затворници приготвят предястието ви" - да, особено в САЩ, но и в България това е практика. Ресторантьорският бизнес, въпреки претенциите си, е доста тежък. Нормите за печалба са тънки като бръснарски ножчета и конкуренцията е брутална. За да е успешен един ресторант е важно да вземе най-квалифицираните работници, на които да плаща възможно най-малко.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay