8 храни, които трябва да ядете преди полет

За едно по-приятно пътуване

8 храни, които трябва да ядете преди полет

Яжте и пийте следващите неща всеки път, преди да се качите на самолета и винаги ще се чувствате добре и ще имате комфортно пътуване

1. Вода 

Хидратация, хидратация, хидратация! Най-доброто лекарство срещу прилошаване по време на полети, е водата. Когато организмът е хидратиран, той се чувства добре. Атмосферата е суха на такава височина и сякаш изсмуква всичката вода от тялото ви.

2. Портокали

Портокалите са много богати на Витамин C, който дава сили на организма, не допуска бактерии и предотвратява всякакви неудобства. Като цяло витамините ви помагат да сте по-силни и шансът да ви стане лошо е по-малък.

3. Билков чай

Добре е да избягвате кофеина по време и преди полет, защото той дехидратира организма и причинява стомашни проблеми. Билковият чай е страхотна алтернатива на кафето и кофеиновите напитки.

4. Кисело мляко

По принцип млечните продукти преди полет не са препоръчителни, но киселото мляко има специални свойства. Киселото мляко е богато на витамини, които ще ви дадат енергия за целия полет. 

5. Месо

Като говорим за протеини, месото също е много подходяща храна за времето, преди полет. Ще бъдете сити през цялото време, ще бъдете достатъчно енергични и бодри. 

6. Смуути

Смуутито е нашата тайна за започване на деня, но освен страхотна закуска, те са подходящи и за преди качване на самолет. Единственото изискване е да се приготвени правилно. Те се правят от свежи плодове и йогурт, като по този начин си набавяте пробиотик и витамини едновременно. 

7. Банани 

Пътуванията така или иначе са неудобни и никой не иска да има допълнителни болки в ставите. Затова бананите са една от най-подходящите храни за полетите. Те зареждат организма ви с фибри и се борят с болката в ставите

8. Мюсли

Ако искате да спите спокойно през целия полет, хапнете една купа с мюсли или овесени ядки. Веществата, които се съдържат в тях подпомагат добрия сън. Освен това, ще ви държат сити през целия полет. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay