Ароматно съвършенство от гъби, бекон и вино

Идеалната компания за чашата с вино пред камината

Ароматно съвършенство от гъби, бекон и вино

Рецептата, която ще ви представим днес, притежава невероятното свойство буквално да сгрява сетивата и душата. Ароматната ѝ композиция е способна да очарова всекиго, а балансираният ѝ вкус е идеална компания за чаша вино до топлата камина. Ето я и нея.

Необходими продукти:
500 г гъби
5 с.л. олио
1 ч.л. бял пипер
½ ч.ч. бяло вино
1 ч.л. сол
100 г бекон

Начин на приготвяне:
Загрейте добре олиото. Запържете гъбите без пънчетата за 2-3 минути. След това ги извадете и ги наредете в тавичка.

В същата мазнина запържете пънчетата с нарязания на ситно бекон. С тази смес залейте гъбите в тавата.

Овкусете със солта и пипера, добавете виното и печете в умерено загрята фурна за половин час.

Още идеи за невероятно вкусни и лесни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

5 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay