Броколи с пиле и чедър

Броколи с пиле и чедър

Не можем да се наситим на това ястие с пиле, броколи и чедър. Харесва ни не само заради комбинацията от вкусове, но и заради фактът, че можем да го приготвим само в един тиган!

Необходими продукти:

Една малка глава жълт лук, нарязан

2 скилидки чесън, смлени

500 г пилешки гърди без кости и кожа, нарязани на малки парчета

1 с.л. зехтин

Една малка глава жълт лук, нарязан

2 скилидки чесън, смлени

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 ч.ч. бял ориз

2 1/2 ч.ч. домашен пилешки бульон

1 ч.ч. готварска сметана от животински произход

250 г броколи

1 ч.ч. настърган чедър

1/4 ч.ч. галета или хлебни трохи

Начин на приготвяне:

В голям тиган, подходящ за фурна, на средно силен огън, загрейте мазнината. Добавете лука и запържете, като разбърквате, докато омекне за около 5 минути. Добавете чесъна и запържете още 1 минута. Добавете пилешкото и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, до златисто, още около 6 минути.

Разбъркайте ориза, сметаната и част от бульона. Оставете да къкри, докато оризът омекне за около 15 минути. Добавете останалите 1 1/2 чаши бульон, броколи и сирене чедър и гответе, докато броколите омекнат и сиренето се разтопи. Поръсете пилешката смес с галета и овкусете със сол и черен пипер. Доизпечете втв фурната до златисто и хрупкаво за около 2 минути.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay