Вечеря с непознати

Правилата са прости – записваш се в списък на чакащите и два пъти месечно 8 доскоро напълно непознати сядат около масата на Мелиса и Леле

Вечеря с непознати

Колегите от Peika.bg пътуват много, и то не само по работа. Ето защо винаги разполагат с поне една интересна и любопитна история от някое кътче по света. Днес ще ни разходят до Милано, Италия и ще ни разкажат що е то вечеря с непознати.

Да отидеш на вечеря у непознати, където да седнеш на една маса с други непознати, които също никога преди не са се виждали помежду си. "Скрита кухня" (или "клуб за вечеря") е нова кулинарна тенденция, която се разпространява все повече в Европа и отвъд океана. Това е чудесен начин да се запознаеш с нови хора, да попътуваш, да изследваш нови светове и вкусове.

Мелиса и Леле живеят в Милано и организират вечери в своя Клуб за вечеря "Моята скрита кухня" (Ma' Hidden Kitchen Supper Club) от април 2012 г.

"Ние искаме да споделим страстта си към храната, новите запознанства и приготвянето на домашна вечеря с всеки, който иска да преживее нещо ново и уникално," разказват те.

Правилата са прости – записваш се в списък на чакащите и два пъти месечно 8 доскоро напълно непознати сядат около масата на Мелиса и Леле. Готвенето е в ръцете на домакините, гостите носят вино и дават своята част от разходите за продуктите за вечерята. Мястото на вечерята остава тайна, докато не получиш поканата за съответната дата.

А дали посрещането на непознати гости променя живота на Мелиса и Леле?

"Вечерите промениха много живота ни. От една страна са усилията, които изискват, а от друга –запознаваме се със стотици много интересни личности, завързваме нови приятелства, нови контакти и развиваме нови проекти, които биха могли дори да излязат от границите на Италия," споделят те специално пред Peika.bg.

Снимки от такава "тайна" вечеря може да разгледате тук. Мелиса и Леле обаче не са единствените. Клубовете за вечеря стават все повече, във все повече държави. Ако предизвикателството ви е заинтригувало, следващия път и вие поканете на вечеря непознати. А след това може да ни разкажете.

Ако тази статия ви е била интересна, може да прочетете също:

Пещера Махарата - тракийско светилище в Странджа

Апарат направи пейките в София цветни

Сантяго де Компостела през погледа на един местен

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 16.04.2013|19:52
Тази идея много ми допадна, може да се включа в списъкът на чакащите и да вечерям с непознати.
4
Не е посочен 16.04.2013|14:43
много интересно.аз бих посетила такава вечеря с непознати.обичам да се запознавам с нови хора
3
Не е посочен 16.04.2013|11:54
Аз в Милано искам да отида, вечерята с непознатите е лесна работа и може да се уреди.
2
Не е посочен 15.04.2013|20:29
Винаги е било вълнуващо и интересно при такива срещи с непознати.
1
Не е посочен 15.04.2013|18:43
Винаги е хубаво човек да срещне нови хора и да се запознае.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay