Вкусна салата с печен карфиол

Тази топла салата от карфиол е проста, но вкусна и пълна с цвят и зеленчуци. Достатъчно хранителна е, за да бъде подходяща за обяд или вечеря, но също така може да се хапва като гарнитура. Печеният карфиол е достатъчно вкусен сам по себе си, а кремообразният дресинг от авокадо помага да се балансират всички вкусове.

Необходими продукти: 

1 глава карфиол

1 глава лук

2 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

4 с.л. зехтин

1 авокадо

1/4 ч. топла вода

2 с.л. оцет

сокът от 1 лайм

1/2 ч.ч. магданоз

1 айсберг

3 ч. бейби спанак

1 ч. чери домати

1/2 ч. настърган пармезан

1/4 ч. филирани бадеми

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Наредете нарязания на розички карфиол и лука върху хартия за печене. Поръсете с чили, кимион, сол, черен пипер и 2 с.л. зехтин.

Печете до златисто, около 30-35 минути.

Междувременно сложете почистеното авокадо в блендера. Добавете водата, оцета, сока от лайм, половината магданоз и останалите 2 супени лъжици зехтин. Блендирайте до получаване на гладка смес. Ако е необходимо, добавете още вода.

Измийте и нарежете айсберга. Сложете го в голяма купа, добавете измития спанак и останалия магданоз. Добавете карфиола и лука, чери доматите, пармезана и бадемите. Добавете дресинга и разбъркайте добре. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay