Тази топла салата от карфиол е проста, но вкусна и пълна с цвят и зеленчуци. Достатъчно хранителна е, за да бъде подходяща за обяд или вечеря, но също така може да се хапва като гарнитура. Печеният карфиол е достатъчно вкусен сам по себе си, а кремообразният дресинг от авокадо помага да се балансират всички вкусове.
Необходими продукти:
1 глава карфиол
1 глава лук
2 ч.л. чили на прах
1 ч.л. кимион
4 с.л. зехтин
1 авокадо
1/4 ч. топла вода
2 с.л. оцет
сокът от 1 лайм
1/2 ч.ч. магданоз
1 айсберг
3 ч. бейби спанак
1 ч. чери домати
1/2 ч. настърган пармезан
1/4 ч. филирани бадеми
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Наредете нарязания на розички карфиол и лука върху хартия за печене. Поръсете с чили, кимион, сол, черен пипер и 2 с.л. зехтин.
Печете до златисто, около 30-35 минути.
Междувременно сложете почистеното авокадо в блендера. Добавете водата, оцета, сока от лайм, половината магданоз и останалите 2 супени лъжици зехтин. Блендирайте до получаване на гладка смес. Ако е необходимо, добавете още вода.
Измийте и нарежете айсберга. Сложете го в голяма купа, добавете измития спанак и останалия магданоз. Добавете карфиола и лука, чери доматите, пармезана и бадемите. Добавете дресинга и разбъркайте добре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |