Два варианта за приготвяне на вкусните и полезни аспержи

Два варианта за приготвяне на вкусните и полезни аспержи

Аспержите са зеленчук, който е изключително полезен, много вкусен и най-хубавото е, че се приготвят доста лесно. Те съдържат много полезни хранителни вещества като фолиева киселина, калий, фибри, витамин В6, витамин А, витамин С и витамин В1, известен още като тиамин, което ги прави едни от най-полезните зеленчуци. Ако се чудите как можете да приготвите този чуден зеленчук, ето 2 много лесни и бързи рецепти:

Крем супа от аспержи

Необходими продукти:

2 с. л. масло

1 скилидка чесън

1 кг аспержи

сол

черен пипер

2 ч. пилешки бульон

1/2 ч. сметана за готвене

лук, нарязан, за украса

пресен копър, нарязан, за украса

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера сложете маслото и го оставете да се разтопи. 

Добавете чесъна и оставете да се задуши за около минута. 

Добавете аспержите, подправени със сол и черен пипер и ги запържете до златисто, около 5 минути. 

Добавете бульона и варете 10-15 минути. 

Когато са сварени, пасирайте. 

Добавете сметаната и върнете на котлона, на бавен огън. 

Подправете със сол и черен пипер.

Добавете лук и копър и сервирайте.

Задушени аспержи на фурна

Необходими продукти: 

400 грама аспержи, пресни

50 грама масло

сол

черен пипер

подправки по избор

Начин на приготвяне: 

Измийте аспержите и отстранете дебелата част отдолу. 

Вземете парче алуминиево фолио, сложете измитите аспержи, маслото и подправете със сол и черен пипер. 

Загънете фолиото, така че да не излиза въздух от никъде, за да могат да се задушат добре. 

Сложете в умерено загрята фурна за около 15 минути. 

Сервирайте. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay