Добавете шамфъстъци към закуската си, за да изгорите мазнини и да свалите килограми

Добавете шамфъстъци към закуската си, за да изгорите мазнини и да свалите килограми

Ядките са неделима част от всяка диета за отслабване. Няма нищо по-хубаво от това да имате шепа ядки за ограничаване на глада по средата на деня. Орехи, бадеми и кашу, има толкова много разновидности на здравословните изкушения. От всички ядки шамфъстъците са най-недооценени и игнорирани. Днес ще ви разкажем защо е необходимо да включите тази ядка във вашата диета.

Как шамфъстъците са полезни при отслабване? Тези ядки са не само хранителни, но дори могат да помогнат при отслабване. Те са с ниско съдържание на калории и високо съдържание на протеини. Шамфъстъците са богати на фибри и протеини, и двете увеличават ситостта и ви помагат да ядете по-малко. Според 12-седмично индексът на телесна маса на доброволци, които ядат 53 грама шамфъстък на ден между храненията, е намален два пъти в сравнение с тези, които ядат 56 грама други ядки на ден.

Друго проучване, проведено върху хора със затлъстяване, показва, че тези, които консумират 20 процента калории от шамфъстък, са успели да загубят 1,5 см повече от талията си, отколкото тези, които не са яли шамфъстък.

Шамфъстъци и ползи за здравето

Яркозелените ядки имат отчетлив вкус и могат да бъдат включени в диетата по много начини. Можете да сложите малко върху салатата, киселото мляко или смутито. Шамфъстъците съдържат здравословни мазнини и са добър източник на протеини, фибри и антиоксиданти. Те съдържат голямо количество витамин В6, който е важно хранително вещество, необходимо за регулиране на кръвната захар и образуването на хемоглобин. Съдържанието на мононенаситени мастни киселини в шамфъстъците може да понижи нивото на холестерола и да намали възпалението в тялото.

Защо трябва да изберете шамфъстъка пред други ядки? Що се отнася до ядките, бадемите и орехите са предпочитан избор. Това, което хората не знаят, е, че от всички ядки, шамфъстъците съдържат най-ниско количество калории. Това означава, че можете да им се наслаждавате повече, без да се притеснявате за приема на калории. Един шамфъстък съдържа около 3 калории, докато един бадем съдържа приблизително 10 калории. Шамфъстъците също са богати на лутеин, минерали и витамин В. След бадемите тези зелени ядки съдържат най-много протеини.

Как да хапвате шамфъстък, когато се опитвате да свалите килограми? Несолените ядки са най-добрите за отслабване. Именно те са най-подходящи за следобедна закуска. Една шепа шамфъстък е достатъчна, за да обуздае обедния глад.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay