Домашни линцер звездички

Тези традиционни австрийски сладки са неизменна част от сезона на коледните празници. В тази рецепта се използват пекани, вместо бадеми, а тайната на вълшебния вкус е в сладкото, с което се слепват бисквитките. Най-добре е да използвате домашно сладко, за да бъдете сигурни, че ще има страхотен вкус. 

Ето как да приготвите празнични домашни линцер звездички:

Необходими продукти:

3/4 ч.ч. пекани

1 1/2 ч. брашно

1/2 ч.л. канела

щипка сол

щипка индийско орехче

1/2 ч.ч. масло

1/2 ч.ч. захар

1 голямо яйце

около 300 грама сладко по избор (ягода, малини, боровинки) 

пудра захар

Начин на приготвяне:

Сложете пеканите, заедно с 2 с.л. брашно в блендера. Блендирайте, докато сместа стане на трохи. Добавете канелата, солта, индийското орехче и останалото брашно. Разбъркайте добре.

В голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото и захарта за около 3 минути. Добавете яйцето. Добавете също сместа от пекани и брашно. Разбъркайте отново.

Разделете тестото на две. Разточете всяка половина между 2 листа хартия за печене, след което охладете, докато стегне, около 30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и подгответе 2 тавички за печене. 

Разточете отново тестото леко и изрежете звездички. Ще ви бъдат необходими две формични- една по-голяма и една по-малка, за да успеете да постигнете търсения ефект. Нарежете цялото тесто с голямата форма. След това с помощта на по-малката формичка, изрежете вътрешната част на половината от звездите, така че да станат като контур. 

Изпечете бисквитките за около 12 минути. Когато се охладят, намажете по-големите, плътни звездички със сладко, а отгоре сложете от звездичките, които са само контур. 

Да Ви е сладко! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay