Домашно сладко от... бекон

Рецептата за този конфитюр от бекон определено ни озадачи, но същевременно и безкрайно възбуди любопитството ни

Домашно сладко от... бекон

Съчетанията между сладко и кисело, солено и сладко и т.н. далеч не са най-странните неща, с които можете да се сблъскате в света на кулинарията. Срещат се всякакви рецепти, които използват съвсем неочаквани продукти в осъществяването на уж традиционни рецепти.

Така се получават наистина впечатляващи резултати, на които може да се реагира или с "Как не съм се сетил сам/а?!", или с "Никога не бих опитал подобно нещо!".

Днешната рецепта, представена ни от нашите колеги от Kulinar.bg, определено ни озадачи, но същевременно и безкрайно възбуди любопитството ни. Опитайте я и след това задължително споделете какво е мнението ви за този... конфитюр от бекон.

Необходими продукти:
500 г пушен бекон
4 наситнени скилидки чесън
1 средно голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
3 с.л. кафява захар
сос Табаско на вкус
1 ч.ч. кафе
¼ ч.ч. винен оцет
¼ ч.ч. кленов сироп
черен пипер на вкус
вода

Начин на приготвяне:
Запържете бекона в тиган с незалепващо покритие на няколко пъти. Трябва да покафенее хубаво и да стане хрупкав. С помощта на ножица го нарежете на малки парчета.

Запържете лука и чесъна в същата мазнина.

Прехвърлете бекона, чесъна и лука в голяма желязна тенджера и добавете останалите продукти, без водата.

Оставете да къкри около 2 часа, като прибавяте ¼ ч.ч. вода на всеки половин час и разбърквате.

След това охладете хубаво сместа за 15-20 минути и прехвърлете в блендер или кухненски робот. Блендирайте 2-3 минути, може и повече, ако желаете по-еднородна смес.

Затворете в бурканчета, досущ като конфитюр!

Още интересни предложения от Kulinar.bg:

Печен омлет

Спагети с бекон и маслини

Индийска супа с ориз

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 12.02.2014|09:09
Не знам какво ще се получи като краен резултат!
9
Не е посочен 11.02.2014|16:48
По-добре човек да си направи домашен пастет, отколкото да се занимава с такива странни рецепти.
8
Не е посочен 11.02.2014|14:57
Това ще е много вкусно със сигурност, трябва да се пробва.
7
Не е посочен 10.02.2014|21:14
Странно ми е честно казано.
6
Не е посочен 10.02.2014|16:59
Честно казано не бих си направила.
5
Не е посочен 10.02.2014|16:09
Това сладко да не е френско обикновено те си падат по такива нестандартни комбинации на месо със сладко.
4
Не е посочен 10.02.2014|16:08
да ви кажа, малко странно
3
Не е посочен 10.02.2014|15:47
Не бих го ял .
2
Не е посочен 10.02.2014|15:35
Нещо не изглежда много добре .
1
Не е посочен 10.02.2014|14:50
На това му казвам аз странно сладко, но пък може и да е хубаво.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay