Летни вечери, прохлада, приятели, барбекю.. това е и Вашата мечта, нали? За дамите, които все пазят линия и не искат да наддават, ще издадем няколко тайни как да похапват барбекю, без да се притесняват за формите си. Възможно е! Вижте как!
Говеждото месо е много подходящо за барбекю. Най-добре е да използвате филето или месото по към опашкaтa на животното, защото там се съдържат по-малко мазнини и е по-чисто. Специалистите препоръчват да се пече на електрическа или газова печка, а не на огън. Безспорно е по-вкусно на огън, но пък крие опасност за здравето.
Рибата съдържа 4-5 пъти по-малко мазнини, отколкото месата, затова е също много подходяща за барбекю. Ако си го направите на морския бряг и е прясно уловена, ще е още по-добре. За да запазите всички предимства на рибата, не трябва да я прегаряте. Можете да изпробвате и маринованата риба. Тя също е хранителна и здравословна.
Неядящите месо, разбира се, също могат да похапват барбекю. Може да си изпечете гъбки, различни зеленчуци, или да си направите зеленчуков шиш.
Желаем Ви приятно и здравословно похапване на барбекю!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |