Крехко агнешко с картофи

Крехко агнешко с картофи

Агнешкото печено е истинска класика по нашите географски ширини за един от най-светлите празници Великден. Обикновено рецептата включва много джоджен и зелен лук, но днес ще ви предложим малко по-различен прочит, който далеч не отстъпва по вкусови качества на това, на което сме свикнали.

Необходими продукти:

1 кг агнешко плешка без кости

4 скилидки чесън, смлени

1 с.л. прясно нарязан розмарин

2 ч.л. прясна мащерка

3 с.л. зехтин

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 кг бейби картофи, разполовени, ако са големи

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 230 градуса и поставете решетката в ниската част. В малка купа смесете чесън, розмарин, мащерка и една супена лъжица зехтин и подправете обилно със сол и черен пипер. Натрийте цялото агнешко.

В дълбока тава поставете картофите с останалата мазнина и подправете с още сол и черен пипер. Поставете агнешкото върху картофите и печете за около 1 час.

Оставете да почине 15 минути, след това нарежете и сервирайте.

Приятен апетит!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay