Лазаня със спанак и тиквички

Лазаня със спанак и тиквички

Насладете се на тази невероятна вегетарианска лазаня със спанак и тиквички и плътен сос от маскарпоне. 

Необходими продукти:

400 гр. спанак

Зехтин

2 глави чесън

250 гр. маскарпоне

1 щипка индийско орехче

100 гр. пармезан, настърган

9 листа за лазаня

100 мл. готварска сметана

3 големи тиквички, нарязани на сласове

Начин на приготвяне:

Залейте спанака с вряща вода и оставете да се накисне за няколко минути. Прецедете го. Оставете, докато се охлади достатъчно, и изстискайте с ръце останалата вода в него. Загрейте олиото в тиган на среден огън, добавете чесъна и го запържете за 1 минута. Добавете индийското орехче и гответе още минута, след което добавете маскарпонето, спанака, половината сметана и половината пармезан. Подправете щедро със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете настрана.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разпределете 1/3 от пълнежа върху основата на 20х30 см. тавичка, покрийте с 3 листа лазаня, след което разпределете на един слой няколко парченца тиквичка. Повторете още два пъти. Изсипете останалия крем върху последния слой и поръсете с останалото количество пармезан.

Печете в продължение на 40-45 минути или докато сосът не кипне. Проверете готовността, като прободете леко с вилица лазанята. Пастата не трябва да е твърда. Оставете лазанята да се охлади за 5 минути и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay