Насладете се на тази невероятна вегетарианска лазаня със спанак и тиквички и плътен сос от маскарпоне.
Необходими продукти:
400 гр. спанак
Зехтин
2 глави чесън
250 гр. маскарпоне
1 щипка индийско орехче
100 гр. пармезан, настърган
9 листа за лазаня
100 мл. готварска сметана
3 големи тиквички, нарязани на сласове
Начин на приготвяне:
Залейте спанака с вряща вода и оставете да се накисне за няколко минути. Прецедете го. Оставете, докато се охлади достатъчно, и изстискайте с ръце останалата вода в него. Загрейте олиото в тиган на среден огън, добавете чесъна и го запържете за 1 минута. Добавете индийското орехче и гответе още минута, след което добавете маскарпонето, спанака, половината сметана и половината пармезан. Подправете щедро със сол и черен пипер, разбъркайте добре и оставете настрана.
Загрейте фурната на 180 градуса. Разпределете 1/3 от пълнежа върху основата на 20х30 см. тавичка, покрийте с 3 листа лазаня, след което разпределете на един слой няколко парченца тиквичка. Повторете още два пъти. Изсипете останалия крем върху последния слой и поръсете с останалото количество пармезан.
Печете в продължение на 40-45 минути или докато сосът не кипне. Проверете готовността, като прободете леко с вилица лазанята. Пастата не трябва да е твърда. Оставете лазанята да се охлади за 5 минути и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |