Лесни сосове за паста: Аспержи песто

Лесни сосове за паста: Аспержи песто

Повечето от нас още не са се разтоварили след тежките храни около празниците. Пастата не е особено лека храна, но когато се направи с подходящия сос може да бъде много свежа. Ето как да си направите аспержи песто за паста:

Необходими продукти: 

1 връзка аспержи, нарязани на едри парчета

3 ч. свежи листа босилек

1/2 ч. зехтин

1/4 ч. пармезан

1/4 ч. бадеми

1 скилидка чесън

1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

В купата на кухненския робот комбинирайте аспержи, босилека и зехтина и включете робота, докато се комбинират добре. Добавете пармезан, чесън, бадеми и сол и разбъркайте отново. 

Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay