Повечето от нас още не са се разтоварили след тежките храни около празниците. Пастата не е особено лека храна, но когато се направи с подходящия сос може да бъде много свежа. Ето как да си направите аспержи песто за паста:
Необходими продукти:
1 връзка аспержи, нарязани на едри парчета
3 ч. свежи листа босилек
1/2 ч. зехтин
1/4 ч. пармезан
1/4 ч. бадеми
1 скилидка чесън
1 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
В купата на кухненския робот комбинирайте аспержи, босилека и зехтина и включете робота, докато се комбинират добре. Добавете пармезан, чесън, бадеми и сол и разбъркайте отново.
Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилника до 1 седмица.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |