Миди с хариса

Миди с хариса

Хариса е тунизийски лют сос. Ще ви предложим рецепта за миди със сос хариса. 

Необходими продукти:

2 с. л. зехтин

1 малка глава червен лук

сол

черен пипер

2 малки скилидки чесън

1 ч. л. сос хариса

1 консерва домати

1 ч. вода

1 кг миди

1/2 ч. магданоз, нарязан на ситно

Хрупкав хляб, за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, подправете със сол и разбърквайте от време на време, докато започне да омеква и стане полупрозрачни на цвят, около 4 минути, като намалите топлината, ако започне да покафенява. Добавете чесън и хариса и гответе около 30 секунди.

Изсипете доматите и водата. Оставете да заври, намалете силата на котлона и подправете със сол и черен пипер.

Добавете мидите, сложете капак и регулирайте топлината, за да поддържате активно кипене. Гответе, докато повечето миди се отворят, 7 до 9 минути.

Сервирайте, като изхвърлите всички неотворени миди и поръсете с магданоз. Сервирайте с хляб.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay