Хариса е тунизийски лют сос. Ще ви предложим рецепта за миди със сос хариса.
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 малка глава червен лук
сол
черен пипер
2 малки скилидки чесън
1 ч. л. сос хариса
1 консерва домати
1 ч. вода
1 кг миди
1/2 ч. магданоз, нарязан на ситно
Хрупкав хляб, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, подправете със сол и разбърквайте от време на време, докато започне да омеква и стане полупрозрачни на цвят, около 4 минути, като намалите топлината, ако започне да покафенява. Добавете чесън и хариса и гответе около 30 секунди.
Изсипете доматите и водата. Оставете да заври, намалете силата на котлона и подправете със сол и черен пипер.
Добавете мидите, сложете капак и регулирайте топлината, за да поддържате активно кипене. Гответе, докато повечето миди се отворят, 7 до 9 минути.
Сервирайте, като изхвърлите всички неотворени миди и поръсете с магданоз. Сервирайте с хляб.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |