Най-добрият начин за приготвяне на къдраво зеле

Ето как да го приготвяте, за да има страхотен вкус

Най-добрият начин за приготвяне на къдраво зеле

Някога опитвали ли сте да приготвяте зелените зеленчуци като зеле, къдраво зеле и други по същия начин като пастата? Да, вероятно не сте. Кулинарната техника се нарича бланширане и ще превърне жилавите, горчиви зеленчуци в нещо нежно, сладко, което си заслужава да бъде изядено. Сложете на котлона една голяма тенджера вода и добавете няколко лъжици сол (на 4 чаши вода се слага 1 лъжица сол). Потопете зеленчука, докато придобие светло зелен цвят.

Ако и вие обичате да използвате целия зеленчук, нарежете стъблото на малки кубчета и ги бланширайте отделно. Ако не желаете да ги използвате, просто ги отрежете и ги изхвърлете. Потопете зелето за около 30 секунди и го извадете с помощта на щипка или решетъчна лъжица. След като извадите зеленчука от водата, сложете го в чиния и го намажете с масло. По желание можете да добавите малко портокалова кора.

Другият начин е да прехвърлите зеленчука от врящата вода в една купа със студена вода. По този начин ще спрете процеса на готвене. Тази техника е подходяща, ако имате намерение  да го правите на салата, да го подгрявате по-късно, да го използвате за пълнеж, например за лазаня. Когато тръгнете да изваждате зелето от студената вода, хубаво го изцедете.

След като опитате тези методи, ще се чудите как до сега не сте яли този вкусен зеленчук. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay