Правилният начин за съхранение на лимони, за да останат свежи по-дълго

Няма нищо по-освежаващо от ледено студена лимонада, с която да избягате от парещата горещина на лятото.

Правилният начин за съхранение на лимони, за да останат свежи по-дълго

Лимоните придават несравним аромат на печива, сосове, дресинги за салати, маринати, напитки и десерти. Те са отличен източник на витамин С и флавоноиди, които са антиоксиданти и помагат за премахването на свободните радикали, които могат да увредят клетките на тялото. Тези вещества могат да помогнат за предотвратяване на заболявания и да подобрят здравето, забързат метаболизма ви.

Много е важно да съхранявате лимоните по правилния начин, за да ги запазите свежи. Тъй като са кисели плодове, имат кратък срок на годност, защото губят влагата си и бързо върху тях се появяват черни петна. Освен това малките пори във външния слой на лимона позволяват на влагата да излезе и това прави плода сух и безвкусен.

Ето няколко съвета как да съхранявате лимоните по правилния начин и да ги запазите свежи за по-дълъг период от време. Лимоните се съхраняват най-добре в хладилника. Поставени в специалния свеж сектор за плодове и зеленчуци, пресните лимони ще останат свежи в продължение на седмица или повече.

Ако наистина искате лимоните ви да издържат още по-дълго време, сложете ги в запечатан съд или торбичка със закопчаване. Това ще предотврати изсъхването на лимоните и ще ги запази свежи почти месец.

Ако сте използвали само половин лимон, покрийте открития край с опаковъчно фолио или го поставете в запечатан съд. Но трябва да използвате плода през следващите няколко дни.

Друг прост трик да запазите лимона свеж е да го съхранявате в стъклен буркан, пълен с вода. Сложете лимоните в буркан, пълен с вода, и го поставете в хладилника. Лимоновият сок може да се съхранява в хладилника няколко дни. След няколко дни може да го ползвате при готвене или печене, но не и под формата на прясна лимонада. Сокът може и да се замрази. Просто го изсипете във форми за кубчета лед.

Ако искате да съхранявате лимонови корички, ги поставете в запечатан контейнер и ги ползвайте в рамките на седмица. Може и да ги поставите в съда си с бяла захар. Така че получите страхотна ароматна захар за сладкиши.

Лимоните са чувствителни към етилен. Следователно те никога не трябва да се държат близо до плодове, отделящи етилен като кайсии, ябълки, банани и др.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay