Пълнени чушки с пиле и пармезан

Пълнени чушки с пиле и пармезан

Това не са типичните пълнени чушки с кайма, ориза и чубрица. Днес ще ви покажем, че това така обичано ястие може да предприеме по-модерен характер и отново да бъде ужасно вкусно.

Необходими продукти:

4 чушки, разполовени

350 г пиле

Настъргана моцарела,

1/2 ч.ч. прясно настърган пармезан, плюс още за сервиране

3 скилидки чесън, смлени

1 1/2 ч.ч. доматен сос

1 с.л. прясно нарязан магданоз, плюс още за гарнитура

Щипка натрошен червен пипер на люспи

Сол

Прясно смлян черен пипер

Домашен пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа комбинирайте моцарелата, пармезана, чесъна, доматения сос, магданоза и люспите от червен пипер и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте, докато се комбинират, след което внимателно добавете предварително запърженото пиле.

Сложете сместа върху разполовените чушки и поръсете с още малко моцарела. Изсипете пилешкия бульон в тава за печене и покрийте с фолио.

Печете, докато чушките омекнат, от 55 минути до час. Премахнете фолиото и печете още 2 минути. Гарнирайте с магданоз и още пармезан преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay