Салата с авокадо, моцарела и ягоди

Плодово-зеленчукова свежест!

Салата с авокадо, моцарела и ягоди

Многобройните фенове на авокадото всеки ден измислят нови комбинации, които да подчертаят превъзходния вкус на един от най-полезните плодове на планетата. Някои народи го консумират със захар, други предпочитат да го съчетават със сирена и всякакъв вид лук - от шалот до пресен чесън, към които задължителното допълнение е кориандър. Откривателите на вкусове от сп. Меню предлагат да направим лятото си още по-свежо и емоционално като си подарим една супер вкусна и цветна салата, чието приготвяне отнема не повече от 15 минути. В нея те залагат на богатия и наситен вкус на авокадото, добавят прясна моцарела, хрупкав айсберг и кедрови ядки. Дресингът е прост, но изключително сполучлив – комбинация от горчица, мед, зехтин и оцет.

 

Необходими продукти за 4 порции:

1 салата айсберг

1 зряло авокадо

100 г моцарела

50 г кедрови ядки или орехи

3 с. л. зехтин

1 ч. л. горчица

1 ч. л. мед

1 ч. л. оцет

 

за гарниране:

4 ягоди

листа от радикио

див лук

 

Салатата се накъсва на парченца. Разбърква се с моцарелата, нарязана на кубчета и обеленото и нарязано авокадо. Зехтинът, горчицата, медът и оцетът се разбиват и салатата се залива със соса. Накрая се поръсва с ядките. Може да се поднесе в лист от радикио с няколко добре озрели ягоди.

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay