Свежа салата с грилована царевица

Свежа салата с грилована царевица

"Хубави жени има по целия плаж, сочна царевица - само при нас!" Този израз ви е познат, нали? Цяло лято гласът на сладкодумния продавач на царевица озвучаваше плажа. Но лятото е към края си и за съжаление не можем вечно да бъдем на пясъка под жаркото слънце с вкусна царевица в ръка.

Затова днес ще ви дадем една идея, която включва любимото на всички лятно лакомство, поднесено по нестандартен начин. Представяме ви вкусна салата с грилована царевица!

Необходими продукти:

4 царевични кучана, опечени на скара или грил тиган

Една шепа препечени ядки (орехи, бадеми или шамфъстък)

Пресни билки (кориандър, босилек или магданоз), нарязани на ситно

1/2 ч.ч. маринован лук

1/4 ч.ч. прясно настърган пармезан

Сок от ½ лайм

1 с.л. екстра върджин зехтин

Сол

Прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

С помощта на готварски нож внимателно отстранете царевичните зърна от кочана и ги поставете в голяма купа. Използвайте дъното на мерителна чаша или малък тиган, за да натрошите препечените ядки на малки парчета.

Добавете ядките, билките, маринования лук, пармезана, сока от лайм и зехтина в купата с царевицата. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте, за да се комбинират. Опитайте на вкус и добавете още сок от лайм, масло или сол и черен пипер, ако е необходимо.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay