Тук все още не сме кой знае какви почитатели на любимото за американците фъстъчено масло. Може би, защото все още не сме се научили как да го консумираме. Наистина, намазано върху филия не е особено вкусно, но пък може да бъде божествено, ако се комбинира със сладко!
Например, с чийзкейк - него поне отдавна си го харесваме. Ето една изключително бърза и лесна рецепта за приготвяне на сладкиш с крем-сирене и фъстъчено масло. Подготовката отнема 5 минути, буквално. А вкусотията е готова за консумация само след половин час. Най-хубавото е, че дори няма нужда да печете каквото и да било, като изключим 10-секундния престой на желатина в микровълновата.
Съставки, от които да си оближеш пръстите:
1 ч. ч. натрошени шоколадови бисквити
1 с. л. разтопено масло
1/2 ч. л. желатин
250 г крем-сирене със стайна температура
200 г подсладено кондензирано мляко
1/4 ч. ч. фъстъчено масло
1/2 ч. ч. натрошен шоколад
Докато си облизвате пръстите:
1. Разбъркайте бисквитените трохички в разтопеното масло и покрийте със сместа дъното на съд с размери 20x20 см.
2. В малка чаша, разтворете желатина в една супена лъжица вода и изчакайте сместа да преседи 5 минути.
3. Разбъркайте в обща купа крем-сиренето, подсладеното кондензирано мляко и фъстъченото масло, до получаване на еднородна смес. Разтопете желатина в микровълнова фурна за 10 секунди, след което го добавете в купата с останалите съставки. Сложете и натрошения шоколад, разбъркайте.
4. Внимателно разпределете получената смес върху бисквитената основа в първоначално приготвения съд.
5. Сложете във фризера за 20 минути, след това разрежете чийзкейка на квадратни парчета и го сервирайте.
Сигурни сме, че ако някога сте имали лошо мнение за фъстъченото масло, то завинаги ще се промени!
24 | 1 |