Чимичанги, приготвени на еър фрайър

Чимичанга са по същество пържени буритос, които са доста вкусни.

Макар че обикновено това ястие се пържи в мазнина, може да направите една идея по-здравословна версия, като използвате еър фрайър вместо тиган, пълен с олио.

Ето как да ги приготвите:

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 ч. сос салца

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. чесън на прах

4 ч. накъсано сварено пилешко месо

сол и черен пипер

1 консерва боб

8 тортили

1 ч. настърган чедър

1/2 ч. заквасена сметана

гуакамоле, за сервиране

Начин на приготвяне:

Запържете лука в зехтина за около 5 минути. Добавете чесъна, чилито на прах, кимиона и чесъна на прах. Гответе около 1 минута. Добавете салцата и оставете да къкри, след това добавете пилешкото месо и разбъркайте; подправете със сол и черен пипер. Свалете от огъня.

Разстелете около 1/4 чаша боб в центъра на тортилите, след което поръсете с чедъра. Отгоре добавете около 1⁄2 ч. пилешка смес и сметана. Навийте на бурито, като сгънете горната и долната част на тортилата в центъра, след това сгънете дясната страна върху пълнежа, приберете и стегнато навийте, за да се запечата. Прехвърлете в чиния.

Запечете в еър фрайъра за около 5 минути на 200 градуса. Обърнете и печете още 5 минути.

Сервирайте с гуакамоле и заквасена сметана.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay