Чимичанга са по същество пържени буритос, които са доста вкусни.
Макар че обикновено това ястие се пържи в мазнина, може да направите една идея по-здравословна версия, като използвате еър фрайър вместо тиган, пълен с олио.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
1 с.л. зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. сос салца
1 ч.л. чили на прах
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. чесън на прах
4 ч. накъсано сварено пилешко месо
сол и черен пипер
1 консерва боб
8 тортили
1 ч. настърган чедър
1/2 ч. заквасена сметана
гуакамоле, за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете лука в зехтина за около 5 минути. Добавете чесъна, чилито на прах, кимиона и чесъна на прах. Гответе около 1 минута. Добавете салцата и оставете да къкри, след това добавете пилешкото месо и разбъркайте; подправете със сол и черен пипер. Свалете от огъня.
Разстелете около 1/4 чаша боб в центъра на тортилите, след което поръсете с чедъра. Отгоре добавете около 1⁄2 ч. пилешка смес и сметана. Навийте на бурито, като сгънете горната и долната част на тортилата в центъра, след това сгънете дясната страна върху пълнежа, приберете и стегнато навийте, за да се запечата. Прехвърлете в чиния.
Запечете в еър фрайъра за около 5 минути на 200 градуса. Обърнете и печете още 5 минути.
Сервирайте с гуакамоле и заквасена сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |