Как да си мажем филийките - съвети от британски професор

Теорема на препечената филийка

Как да си мажем филийките - съвети от британски професор

Новините, свързани с нови научни открития нямат край, а напоследък изследователите навлизат все по-стремглаво и в най-личните ни пространства, за да установят как да подобрим бита и здравето си. След като инженери от Технологичния институт в Джорджия се погрижиха за създаването на система за перфектни кифлички, британски учен пък, публикува нещо като Теорема на препечената филийка.

 

Професорът, директор на Центъра за изследвания на храните в Манчестър, установи как да извлечем максимално удоволствие от сутрешната закуска.

 

Хлябът трябва задължително да е бял, а след препичането да се остави за 10-15 минути в добре проветрена стая, докато изстине. След това е нужно да се затопли за 1 минута на 220 градуса. Само по този начин филийката става хрупкава, а маслото може с лекота да бъде намазано на тънък слой върху нея.

 

Сладкото пък трябва да се маже тънко върху препечената филийка, едва когато тя е напълно студена. За да бъде то равномерно размазано, не се препоръчват парчета плод или ядки в него

 

"Много хора мажат много сладко върху разтопеното масло на топла препечена филийка. Те обаче грешат. Най-доброто количество за стандартен тост е 7,1 гр. масло и 11,2 гр. сладко", категоричен е британският професор.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay