Хрупкави запечени картофи

Хрупкави запечени картофи

Необходими продукти:

2 кг. златни картофи

3 скилидки чесън

листа розмарин

черен пипер, прясно смлян

сол

зехтин

1 ч.л. сода за хляб

Начин на приготвяне:

Измийте картофите, ако са пресни е за предпочитане да останат необелени.

Нарежете чесъна на ситно, подгответе листата розмарин и черния пипер. Смесете ги с вече нарязаните на кубчета картофи, добавете чаена лъжичка сода за хляб, сол и зехтин за печене.

Изсипете в подходящ за печене съд и печете в предварително загряна фурна на 200 градуса за поне 40 минути. Резултатът са хрупкави и здравословни картофи, с чудесен вкус. Добър апетит!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay