Часовникът-икона на Bulgari

Колекция змиеподобни

С лекота мога да кажа, че Serpenti на Bulgari е един от най-красивите дамски часовници, предлагани някога на пазара. Oфициалното му представяне се случи миналата година, но сега по време на изложението в Базел, Швейцария компанията показа няколко красиви вариации, които вече можем да поръчаме онлайн.

 

Концепцията Serpenti не е нова, тъй като часовник, увиващ се около китката като змия, е историческо произведение на италианската компания, но сега те просто ни напомниха за него, като го "възкресиха" в осъвременена форма.

 

Това, което ни впечатли най-много е майсторското изпълнение. Часовникът е изработен от злато или стомана, като еластичността на увиващата се гривна е постигната благодарение на комплексна система – тайна на часовникарите на Bulgari. Фината изработка на различните варианти на аксесоара дават представа за вниманието, което майсторите обръщат на детайлите.

 

На края на спираловидната гривна е разположен корпуса на часовника, който изобразява "змийска глава". В синхрон с различните модели и корпусът е разработен в няколко варианта. Bulgari предлагат модели с инкрустиран с диаманти циферблат или такъв изработен от сребро, злато и черен опал.

 

Някои от вариантите са разточителни – с множество скъпоценни камъни, които покриват и корпуса. Богатата гама аксесоари от колекцията Serpenti можете да разгледате в галерията, а повече информация можете да получите тук.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay